OVO JOŠ NISTE ČULI / Rebićev trener ima revolucionarnu ideju koja bi nogomet promijenila iz temelja: 'Tako bih riješio taj problem'

Image
Foto: Profimedia

Već dugo se spominju ideje koje bi poboljšale nogomet u budućnosti

24.9.2021.
18:59
Profimedia
VOYO logo

Trener Milana Stefano Pioli predstavio je u petak svoju viziju modernog nogometa. Točnije, iznio je revolucionarnu ideju. Naime, u nogomet bi uveo pravilo koje već postoji u košarci.

"Ako želite gledati više napadačkog nogometa nogomet, onda uvedite pravilo prema kojem ne možete vratiti loptu u svoju polovicu jednom kada prijeđete u suparničku", kazao je te je iznio još jednu ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se mene pita zaustavljao bih vrijeme kada lopta izašla iz igre i uveo bih time-out u prvom poluvremenu", dodao je.

Nije on, međutim, jedini koij ima ideje.  FIFA je, naime, nedavno pozvala vodeće nogometne saveze i organizacije na sastanak krajem rujna kako bi se razgovaralo o međunarodnom kalendaru natjecanja, uključujući i prijedlog da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava svake dvije godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP svake dvije godine?

Glavna tema zasjedanja bit će prijedlog FIFA-e da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine, umjesto četiri kao do sada. 

"Postoji širok konsenzus u nogometnom svijetu da se međunarodni kalendar natjecanja reformira i poboljša. Ovo je jedna od nekoliko mogućnosti da se uspostavi konstruktivna i otvorena rasprava na svjetskoj i regionalnoj razini", navodi se u priopćenju FIFA-e objavljenom na njenim službenim stranicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA i Južnoamerička nogometna konfederacija CONMEBOL se protive prijedlogu i čak su zaprijetili bojkotom dodatnih turnira, dok su Azijska nogometna konfederacija i CONCACAF (Konfederacija Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba) podržali prijedlog promjene formata Svjetskog prvenstva. 

"UEFA je razočarana usvojenom metodologijom, koja je do sada dovela do radikalnih promjena koje su promovirane prije nego što su dionici imali priliku sudjelovati na bilo kojem konzultacijskom sastanku," objavila je UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo