PRAVI PROBLEM ZA OBJASNITI / Trener Hajduka u čudu uoči velikog derbija s Osijekom: 'Teško je pronaći riječi za ovo što se događa'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Uoči posljednjeg susreta sezone 'Bijeli' se nalaze četvrtom mjestu tablice sa 34 osvojena boda u 18 odigranih utakmica

17.12.2021.
15:41
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dva dana prije početka utakmice s Osijekom, iz Hajduka su poručili kako je stadion Poljud rasprodan.

"Poljud je rasprodan. Preko 32.000 navijača pohodit će nedjeljnu utakmicu Hajduk - Osijek. Hvala svima na neizmjernoj ljubavi i potpori, poručili su iz Hajduka na društveenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes za ogled Hajduka i Osijeka koji se igra ove nedjelje u 17.30 sati je bio ogroman, a dva dana prije početka susreta Hajduk je objavio kako je rasprodano svih 32.000 ulaznica.

Uoči posljednjeg susreta sezone "Bijeli" se nalaze četvrtom mjestu tablice sa 34 osvojena boda u 18 odigranih utakmica, a Osijek je trenutno prvoplasirana momčad sa 39 osvojenih bodova u 19 odigranih susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRLO HRABRE IZJAVE /

Bjelica uoči velikog derbija s Hajdukom objasnio zašto Osijek nije favorit za titulu: 'Nismo mi nikakvi favoriti za naslov prvaka'

Image
VRLO HRABRE IZJAVE /

Bjelica uoči velikog derbija s Hajdukom objasnio zašto Osijek nije favorit za titulu: 'Nismo mi nikakvi favoriti za naslov prvaka'

'Teško je objasniti sve ovo'

Utakmicu je najavio i trener Hajduka, Valdas Dambrauskas, a njega su iznenadile masovne gužve u redovima za ulaznice.

''Iskreno, teško je naći riječi za ovo što se događa. Svi vidimo euforiju. Ljudi čekaju u redu za karte… Bez riječi sam. To je fenomenalno i teško objašnjivo. Želim zahvaliti svim ljudima koji će doći na stadion. Čeka nas velika utakmica u kojoj imamo priliku pokazati da možemo nešto napraviti. Kada imaš veliku odgovornost, nekad nije lako. Ako uvjerimo igrače da je ovo dobra prilika za predstaviti se u dobrom svjetlu, to će biti dobro'', rekao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je kaže gledao i već ima neka očekivanja.

''Gledao sam Osijek protiv Rijeke uživo. Očekujem drukčiju utakmicu. Sigurno će Osijek biti drugačiji. Protiv Rijeke im je nedostajalo nekoliko igrača. Protiv Šibenika su napadali. Osijek ima vrlo dobrog trenera. Njihov stil je drukčiji od našeg, ali ispred nas su na ljestvici i očito im leži taj stil. Ne možemo utjecati na to kako će protivnik igrati. Pripremljeni smo na različite scenarije, ali fokusirani smo na sebe. Najvažnije je da budemo koncentrirani na našu izvedbu i da se Osijek bavi nama. Kada vam na stadion dođe 30.000 ljudi, onda ne želite samo pobijediti već ih i zabaviti dobrom igrom", rekao je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne možemo utjecati na sudačke odluke'

Komentirao je zatim utakmicu s Lokomotivom iz prošlog kola koja je završila rezultatom 3:3 i u kojoj je Hajduk zabio sebi dva autogola.

''Najbolje je kada u očima igrača vidiš da žele biti bolji. Želim vjerovati da suci ne griješe s namjerom. U nogometu se takve stvari događaju. Ne možemo utjecati na sudačke odluke, ali možemo utjecati na naš rast. Moramo raditi i biti bolji da imamo dobar rezultat bez obzira na sve. Protiv Lokomotive nismo odigrali loše. Imali smo dobrih situacija. Neke šanse nismo iskoristili. Kada zabijete dva autogola na gostovanju nije lako pobijediti'', izjavio je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat s Osijekom nije htio prognozirati, ali veli da će dati sve od sebe.

"Samo Bog zna rezultat. Mogu utjecati na svoje igrače. Vjerujem da ćemo biti spremni i da ćemo poginuti na terenu. U nogometu nekad pogodiš stativu i lopta izađe, a nekad uđe u mrežu. Svi u klubu očekujemo pobjedu'', zaključio je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo