TRENER DONIO ODLUKU KOJA ĆE IZAZVATI RASPRAVE: / Ivan Rakitić doživio veliki udarac u Barceloni

Image
Foto: Profimedia, Alamy

Priča o problemima hrvatskog reprezentativca u Barceloni upravo je dobila nastavak

23.9.2019.
15:33
Profimedia, Alamy
VOYO logo

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde (55) izostavio je hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića s popisa kandidata za sutrašnju ligašku utakmicu protiv Villarreala.

Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitić

Rakitić je u subotu prvi put ove sezone istrčao u udarnoj postavi katalonskog sastava na gostovanju kod Granade. Barca je izgubila sa 0-2, a Rakitić se utopio u nemoć svoje momčadi te je zamijenjen u 62. minuti kada je ušao vezni Arturo Vidal. Dva dana kasnije Valverde je prekrižio Rakitića za utakmicu protiv 'Žute podmornice', a na listu je ušao ofenzivni Ousmane Dembele koji je bio mjesec dana ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je velika konkurencija?

"Stvar je u tome što imam puno igrača na sredini terena. Velika je konkurencija. Vidjet ćemo što će biti u subotu“, izjavio je Valverde

Rakitić je u prethodnih pet utakmica, tri puta ulazio s klupe a dva puta ga Valverde nije uvodio u igru. Hrvatski reprezentativac je prošle sezone imao 54 nastupa za Barcelonu, a toliko utakmica je odigrao još samo vezni Sergio Busquets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde dosad nije imao toliki broj veznih igrača. Za tri pozicije na sredini terena u formaciji 4-3-3 konkuriraju Rakitić, Busquets, Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Arthuro Melo, Artur Vidal i Carles Alena. Svi osim Rakitića nalaze se na popisu za utakmicu s Villarrealom.

Bodovima protiv krize

Barcelona je slabo startala u sezonu upisavši samo dvije pobjede u šest utakmica. Na četiri gostovanja je dva puta izgubila a dva puta odigrala neriješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nogometu pričamo o krizi koja traje tri dana, a za tri dana možeš i izaći iz krize. To je ono što želimo, ovoga tjedna želimo osvojiti šest bodova. Tada ćemo svi biti mnogo mirniji," kazao je španjolski stručnjak.

Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Ernesto Valverde

Valverde je naglasio kako su treneri stalno pod povećalom, a to je još izraženije u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prethodnih godina smo napravili veliku prednost, no ove sezone nismo startali kako treba. Moramo naći izlaz iz ove situacije, kao što smo to uradili prošle godine. Neke stvari moramo popraviti, kao što je igra u napadu," zaključio je Valverde.

Loši rezultati

Barcelona se nakon pet kola nalazi na osmom mjestu Primere sa sedam bodova, četiri manje od vodećeg dvojca Athletico Bilbao i Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcu u utorak očekuje utakmica protiv Villarrela na Camp Nou, a u subotu gostuje kod Getafea.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo