'Krađa' pred očima milijuna ljudi: 'Bio sam šokiran!'

Nakon velikog derbija 9. kola Premiershipa između Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu ostali su repovi.

29.10.2012.
10:21
VOYO logo

Nezadovoljan suđenjem Marka Clattenburga bio je i menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo, koji sucu zamjera isključenje Fernanda Torresa, odnosno dodjeljivanje drugog žutog kartona zbog simuliranja, te priznavanje gola Hernandeza.

"Ključne odluke bile su pogrešne i utjecale su na rezultat. Očito su odlučile utakmicu u korist naših protivnika. Drugo isključenje je bilo nepostojeće, a treći gol je postignut iz ofsajda. Bio sam šokiran Torresovim isključenjem jer sam mislio da je dosuđen slobodni udarac za nas, a ne protiv nas. Danas su sve odluke išle na stranu Uniteda i to nas čini jako nesretnima. Čak i sa desetoricom mogli smo se nositi, ali drugo nam je isključenje izuzetno otežalo stvari", rekao je Di Matteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/embed/5953567

S druge strane, menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson označio je prvo Chelseajevo isključenje, ono Branislava Ivanovića u 63. minuti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Započeli smo utakmicu apsolutno briljantno. Onda smo se deset minuta prije poluvremena malo izgubili i da budem iskren, nismo mogli dočekati poluvrijeme. Mislim da je isključenje njihovog desnog beka za nas bila prekretnica. Uveli smo Chicharita i on nam je donio pobjednički gol. Mislim da je momentum od tog trenutka bio na našoj strani."

Škotski je menadžer komentirao i sam pobjednički Chicharitov gol, kao i Torresovo isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni kažu da je pobjednički gol bio iz zaleđa, pa smo onda imali i malo sreće. Drugo isključenje? Mislim da ga je Jonny (Evans) možda malo zahvatio, ali Torres je mogao nastaviti trčati i zabiti. To ne razumijem. Već je imao žuti karton, pa je zapravo sam kriv", smatra Ferguson.

Delegatu utakmice između Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu službenu su pritužbu na suca utakmice, i to zbog verbalnog delikta, uložili iz domaćeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedili su nogometaši Manchester Uniteda Chelsea u nedjeljnom derbiju devetog kola 3:2 nakon što im je na kartonima laki sudac Mark Clattenburg isključio dvojicu igrača: Branislava Ivanovića u 63. i Fernanda Torresa u 68. minuti.

Dok se sucu na prvome isključenju nema što prigovoriti, drugo je sporno. Torres je isključen zbog simuliranja premda iz Chelseaja tvrde da je između njega i Jonnyja Evansa bilo očitog kontakta u trenutku Španjolčeva pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu, u 75. je minuti Javier Hernandez Chicharito gol odluke postigao iz zaleđa.

Ništa od toga, međutim, nije nagnalo vodstvo londonskog kluba na tužbu, već Clattenburgov neprimjereni vokabular.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uložili smo delegatu službenu pritužbu zbog neprimjerenog obraćanja suca utakmice dvojici naših igrača u dvama odvojenim incidentima. On će pritužbu prenijeti nadležnome premierligaškom tijelu. U ovom trenutku nećemo komentirati ništa više od toga", priopćio je novinarima klupski glasnogovornik.

Clattenburg je u dosadašnjem dijelu Premiershipa podijelio četiri od ukupno 17 dodijeljenih crvenih kartona u svih 90 odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo