STRAHUJU / Bodø/Glimt u 'vještičjem kotlu' u Zagrebu čeka pakao: 'Morat ćemo dobro igrače spremiti za taj vulkan, znam kakvi su tamo fanatici'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Moram vas podsjetiti da smo u Varšavi, kao i protiv Celtica, doživjeli što znači igrati na teškom gostovanju. Utakmica protiv Rome bila je posebna priča. Sjedio sam na tribinama. Ali iskustvo koje smo imali kada smo se vozili kroz grad, mržnja na koju smo naišli tamo i na stadionu bila je jedna od najekstremnijih stvari koje možete doživjeti'

17.8.2022.
7:41
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trener Bodo/Glimta Kjetil Knutsen u ponedjeljak, dan prije utakmice, spominjao je na presici, objašnjavao i dočaravao Bad Blue Boyse i tu ludu atmosferu na Maksimiru.

Image
UZBUNA /

Panika u Norveškoj zbog Boysa, dolazi 'prva banda' Europe: 'Notorni su i jako nasilni, ali dočekat ćemo ih s osmjehom'

Image
UZBUNA /

Panika u Norveškoj zbog Boysa, dolazi 'prva banda' Europe: 'Notorni su i jako nasilni, ali dočekat ćemo ih s osmjehom'

'Znam da je u Zagrebu ludo ozračje'

"Znam da je tamo ludo ozračje, bio sam tamo kao skaut Branna 2007. godine i bilo mi je jako drago što sam sjedio u VIP loži, daleko od tih fanatičnih navijača. Morat ćemo uoči uzvrata pripremiti igrače za taj vulkan, iako neka iskustva imamo s utakmica protiv Legije i Rome", kazao je Kjetil Knutsen, na čiju se izjavu referira norveški portal Dagbladet nakon pobjede Glimta nad Zagrebačkim plavima, minimalnoj doduše 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć je, pak, na presici i sam priznao ono što su svi znaju, a to da je Bodo/Glimt izrazito domaćinska momčad i da će uzvrat play-offa Lige prvaka u Zagrebu biti sasvim drugačija utakmica.

"Ali imamo ok startnu prednost i iskustvo igranja teških gostovanja u Europi", tvrdi trener Norvežana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo iskustvo igranja na teškim gostovanjima'

Ističe kako je važno podsjetiti da je i Glimt stekao određeno iskustvo u posljednjih godinu dana s igrama u Europi.

"Moram vas podsjetiti da smo u Legiji Varšavi, protiv Celtica, doživjeli što znači igrati na teškom gostovanju. Utakmica protiv Rome bila je posebna priča. Sjedio sam na tribinama. Ali iskustvo koje smo imali kada smo se vozili kroz grad, mržnja na koju smo naišli tamo, kao i na stadionu, bila je jedna od najekstremnijih stvari koje možete doživjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće srijede, sam Knutsen će voditi svoju momčad usred vještičjeg kotla u glavnom gradu Hrvatske. Naime, u Zagrebu su, za razliku od sjevera Norveške, visoke temperature, a pun stadion (bez istoka) dodatno će podići temperaturu na Maksimiru. Norvežanima naviknutima na niže temperature neće biti ugodno niti malo lako.

Isto tako, čeka ih prava trava, ne njihova umjetna, brza, uz kišu prava klopka za suparnika, kao što je to bila i za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bolji smo u igranju na travi'

"Puno smo bolji u igranju na travi nego na umjetnoj travi. Ono što je njima bila prednost, sljedeći put će biti prednost nama. Očekujem i da ćemo u sljedećem susretu igrati bolje", objasnio je Kjetil Knutsen.

Na Aspmyri je Glimt povremeno imao veliki pritisak prema Dinamovu golu. Kada je Hugo Vetlesen pokupio loptu u golu i potrčao nakon rezultata 1:0, poslao je signal. Strijelac Amahl Pellegrino upozorava da Glimt neće mijenjati unatoč upozorenju trenera zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada ne radimo drugačije u Bodø/Glimtu. Igramo svoju igru ​​bez obzira i moramo biti svoji", odgovorio je Pellegrino na pitanje Dagbladeta je li relevantan drugačiji ulaz u utakmicu u uzvratu.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo