Legenda se oduševila: 'Ja sam najsretniji čovjek u Ligi prvaka'

Trenera Barcelone Gerarda Martina nije previše zabrinuo ždrijeb osmine finala Lige prvaka koji je njegovoj momčadi za suparnika donio Manchester City.

16.12.2013.
16:57
VOYO logo

Prva je utakmica na rasporedu 18. veljače na Etihadu, gdje Građani ove sezone u Premierligi imaju osam pobjeda iz isto toliko dvoboja, a uzvrat se igra 12. ožujka na Camp Nouu.

"Morate igrati protiv onoga koga vam dodijeli ždrijeb, ali mislim da je u ovom slučaju City taj koji ne želi igrati protiv nas. Radi se o jakom suparniku s vrlo dobrim igračima, ali mi idemo po pobjedu. Najvažnije je da prvu utakmicu dočekamo u dobroj formi", odlučno je poručio Martino kojeg raduje okršaj protiv bivšeg trenera Real Madrida Manuela Pellegrinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će vrlo zanimljivo protiv Pellegrinija kojeg smatram jednim od najboljih trenera na svijetu."

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je s oprezom dočekao ždrijeb osmine finala Lige prvaka koji je odlučio da će njegovi nogometaši za suparnika imati njemački Schalke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je teško poreći da će Real u dvjema utakmicama biti favorit, talijanski stručnjak je svjestan da njegovi igrači ne smiju podcijeniti suparnika.

"Schalke je iskusna momčad. Ne mogu reći ni da smo imali sreće sa ždrijebom, niti da nismo. Radi se o osmini finala Lige prvaka, to su uvijek teške utakmice. Moramo biti maksimalno spremni i igrati na najvišoj razini. U Ligi prvaka nemamo pravo na pogreške ni u jednoj utakmici", rekao je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi se dvoboj igra 26. veljače u Njemačkoj, a uzvrat je na rasporedu 18. ožujka u Španjolskoj.

Nogometaši Milana definitivno ne proživljavaju uspješnu sezonu, ali su unatoč tome postali jedini talijanski klub koji je prošao u osminu finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ove sezone Milan igra apsolutno bi svaki ždrijeb za tu fazu natjecanja bio problematičan, no naravno da postoji super težak ili tek 'samo' težak ždrijeb. U Milanu misle da su s madridskim Atleticom izvukli ovu potonu opciju.

"Atletico je sjajna momčad koja dulje vrijeme igra sjajan nogomet. Sve je za njih krenulo dobro po dolasku odličnog trenera Diega Simeonea", rekao je Milanov direkto Umberto Gandini te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo dobro prošli, no kada vidimo koga smo sve mogli dobiti, logično je zaključiti da smo mogli proći još gore. Treba vidjeti u kakvom će stanju biti momčadi za dva mjeseca, kada se igraju utakmice. Sada su bilo kakve prognoze nezahvalne", završio je Gandini.

Milan je trenutačno 12. momčad talijanske Serije A, a Atletico na diobi prvog mjesta s Barcelonom u Primeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minhenski Bayern, europski nogometni prvak, dobio je definitivno težak ždrijeb za osminu finala ovogodišnje Lige prvaka.

Bayerna čekaju dvije utakmice protiv Arsenala, trenutačno vodeće momčadi engleske Premierlige, protiv koje su igrali i prošle sezone u osmini finala. Poslije 180 minuta izjednačenog sudara ukupni je rezultat tada bio 3:3, a Bayern je otišao dalje tek zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogli smo daleko bolje proći, recimo, mogli smo dobiti Zenit. Moglo je biti lagodnije na početku", iskreno je priznao izvršni direktor Bayerna, legendarni njemački nogometaš Karl-Heinz Rummenigge.

"No, ne žalimo se. Naš suparnik će dobiti maksimalno poštovanje, jer to i zaslužuje. Igrat će se dvije izjednačene utakmice i morat ćemo definitivno biti pravi od prve do zadnje minute ako želimo proći dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od intrigantnijih parova osmine finala Lige prvaka je svakako dvoboj londonskog Chelseaja i turskog prvaka Galatasarayja.

Najbolja poveznica između ta dva kluba je Didier Drogba, nogometaš Obale Bjelokosti, koji je trenutačno prvi napadač istanbulskog kluba, ali je uvjerljivo najdublji trag u svojoj sjajnoj karijeri ostavio baš u Chelseaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, prije dvije sezone je bio najzaslužniji čovjek što je Chelsea uzeo Ligu prvaka pobjedama u polufinalu protiv Barcelone, pa u minhenskom finalu protiv Bayerna.

"Kakav ždrijeb... ja sam najsretniji čovjek u Ligi prvaka", napisao je Drogba na Instagramu, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U obje ću utakmice biti domaćin. Vidimo se za dva mjeseca".

Podsjetimo da je Galatasaray na dramatičan način izborio osminu finala i to pobjedom u završnici protiv direktnog suparnika Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City - Barcelona Olympiacos - Manchester United Milan - Atletico Madrid Bayer Leverkusen - PSG Galatasaray - Chelsea Schalke - Real Madrid Zenit - Borussia Dortmund Arsenal - Bayern

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo