najbolji slovenski arbitar / Trebao je suditi finale SP-a, a onda je Engleska izgubila: Mažić otkriva kako su mu 'Vatreni' slomili srce

Image

Mažić je na Mundijalu u Rusiji bio u ozbiljnoj konkurenciji za suđenje finala Svjetskog prvenstva, no umiješali su se - Hrvati

26.11.2018.
13:37
VOYO logo

Poznati srpski sudac Milorad Mažić gostovao je u srpskoj emisiji Direktno sa Filipom, u kojoj je progovorio o tome kako su mu se na putu do ostvarenja snova ispriječili - Hrvati. 

Djelitelj pravde čvrste ruke s visokim ugledom sudio je finale Lige prvaka između Reala i Liverpoola i u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji (UEFA) uživa visoki ugled. Ipak, Mažić se ne voli eskponirati u medijima, no ovog puta je, atipično svom stilu, pristao na gotovo polusatni neformalni razgovor za sportsku rubriku portala B92. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika između suđenja na Balkanu - u srpskoj ligi - i u Europi, reći će Mažić, itekako se osjeti. 

"Kvaliteta nogometa u inozemstvu je nemjerljiva s onim u domaćem prvenstvu, to moramo priznati. Nogomet je jako brz, u zadnjih 20, 30 godina nogomet se strašno promijenio, posebno što se tiče brzine. U Europi se to najbolje osjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako sudačka novotarija VAR, ili punim imenom Video Assistant Referees, ima brojne kritičare, Mažić podržava tehnološka pomagala u svojoj struci.

"VAR je budućnost nogometa, budućnost moje struke. Voljeli ga ili ne, on će sigurno zaživjeti i dobit će bitku sa svim svojim protivnicima. Vidjeli smo na prošlom Svjetskom prvenstvu da je VAR odlično funkcionirao. Kad bismo sad analizirali SP i izuzeli korištenje VAR-a, sigurno bi neke reprezentacije imale drukčiji put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mažić je na Mundijalu u Rusiji bio u ozbiljnoj konkurenciji za suđenje finala Svjetskog prvenstva. Da je dobio tu čast, Mažić bi postao tek drugi sudac u povijesti koji je u istoj sezoni sudio finale Lige prvaka i finale Svjetskog prvenstva. 

Mislite li da su Hrvati 'krivi' što vi niste dobili tu čast? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To me pitaju gdje god da dođem. Svaki sudac koji je sudio finale Lige prvaka kasnije je bio i kandidat da sudi finale velikih međunarodnih natjecanja, pa tako i SP-a. Svakako da su me Hrvati udaljili od toga. Dobro smo sudili jedno četvrtfinale i na kraju smo ostali bez tog finala."

Polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Engleske, tvrdi Mažić, gledao je na rubu sjedala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, u prvom poluvremenu sve je išlo na mlin našoj, slovenskoj ekipi. Međutim u drugom poluvremenu stvari su se okrenule protiv nas, Hrvati su došli do preokreta. Poslije polufinala bili smo svjesni da smo otpali od kandidature, javili su nam se iz FIFA-e i rekli da smo imali odlično prvenstvo i da uživamo u ostatku boravka u Rusiji. Nije bilo lako, definitivno postoji žal", priznao je Mažić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo