LOVRENOVA ZAMJENA / Trebao je čekati priliku s klupe, a sad je iskočio u prvi plan; 'Svi znamo koliko nam on znači'

Image
29.5.2021.
17:01
VOYO logo

Standardni stoper hrvatske nogometne reprezentacije, branič ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga Dejan Lovren propustio je trening u petak poslijepodne na pripremama reprezentacije za odlazak na EURO u Rovinju, a izbornik Zlatko Dalić je komentiravši situaciju s Lovrenom kazao da mora biti optimist.

"Danas smo se kompletirali, ali pojavio se jedan problem - Dejan Lovren je osjetio staru ozljedu ligamenta zbog koje je propustio posljednje četiri utakmice u Zenitu i vidjet ćemo kakva je situacija s njime. Nadam se da će biti dobro, moramo biti optimisti. Krećemo s radom, brzo će utakmice, dečki su imali napornu sezonu i nije im lako, ali moramo ih osvježiti", izjavio je Dalić koji je komentirao i stanje s još jednim braničem Filipom Uremovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Filipa Uremovića, problem je isti. Ligament nije brzo rješiva stvar. Uvijek smeta i ne dopušta maksimalni napor. Rizik je ući s takvom dvojicom igrača u natjecanje i ja moram donijeti odluke. Vidjet ćemo kroz koji dan".

Image
NAKLONIO SE HRVATU /

Engleska zvijezda priznala: 'Modrić mi je bio najteži protivnik. Bilo je nadrealno igrati protiv njega'

Image
NAKLONIO SE HRVATU /

Engleska zvijezda priznala: 'Modrić mi je bio najteži protivnik. Bilo je nadrealno igrati protiv njega'

Zamjena spremna

Zbog svega toga u prvi plan izbio je Duje Ćaleta-Car, stoper Marseillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve nas je iznenadilo ovo s Dejanom. Ne treba ga otpisivati. Možda ima dovoljno vremena da se oporavi. Svi znamo koliko nam on znači pogotovo na terenu. Njegovo znanje i iskustvo. I u svlačionici kakav je motivator i lider. Za nas bi bio ogromna hendikep ako Deki ne bi išao. Ako tako bude želim mu da se što prije oporavi. Ja sam tu spreman, imao sam dobru sezonu, fizički se dobro osjećam, bolje nego kada sam bio u Rusiji prije tri godine. Napredovao sam. Ako bude trebalo tu sam, spreman sam", poručio je stoper u razgovoru za HNS.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nekadašnji reprezentativni suigrač, Vedran Ćorluka pojačao je nedavno stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo se mi od prije. Nismo stigli popričati. Samo smo se malo šalili. Jučer je tek bio prvi trening. Očekujem savjete. Čudno ga je vidjeti u drugoj uniformi", kazao je.

Turbulentna sezona

"Klupski planovi? Bila je turbulentna sezona s promjenama trenera. I nakon nereda koje su navijači napravili... To nas je dodatno demotiviralo. Bilo je teško vraćati se i hvatati prva tri mjesta. Peto je dobro kakva je bila sezone. Odigrao sam dobru sezonu. Nije bilo ozljeda, bio sam konstantan. Moglo je biti i bolje i gore, ali zadovoljan sam. Tri godine sam tamo, ako dođe neko vrijem za rastanak možda ne bi bilo loše da isprobam neke bolje lige u karijeri, ali i ako ostanem je dobro", dodao je pa se osvrnuo na Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi očekujemo da ćemo biti najbolji, ali treba ići utakmicu po utakmicu. Očekujem da ću ja biti na razini. Mislim da je najvažnija prva utakmica. Neće biti lagano. ako prođemo grupu, što je prvi cilj, može se ponoviti dobar rezultat", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleski napadači? Sterling me oduševio, on je jedna od najvećih prijetnji. Svi znamo kakve igrače imaju. Ne treba se skoncentrirati na samo jednog igrača. I oni su ljudi od krvi i mesa. Sve je to 11 na 11 i idemo se potući pa što bude", završio je.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo