TREBAJU LI SE MAMIĆ I 'MODRI' DODATNO PAZITI? / Ruski mediji uvjeravaju da Krasnodar protiv Dinama ide u osvetničku misiju

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ruski mediji tvrde da će Krasnodar imati posebnu misiju protiv Dinama, kako kažu - osvetničku misiju

14.12.2020.
16:43
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u 16-ini finala Europske lige igrat će protiv Krasnodara odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu u Nyonu. Dinamo je kao pobjednik skupine K imao status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati i prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir. Ruski sastav je plasman u 16-inu finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelsea i Seville. U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad vodi 37-godišnji trener Murad Musajev, a glavne zvijezde momčadi su švedski napadač Marcus Berg, brazilsko krilo Wanderson, francuski veznjak Remy Cabella, nizozemski veznjak Tonny Vilhela, te brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari. Kapetan momčadi je bjeloruski stoper Aleksandar Martinovič, a Krasnodar se trenutačno nalazi na osmom mjestu ruskog prvenstva sa 27 bodova, 11 manje od vodećeg Zenita.

Dinamo je, realno, dobro prošao, riječ je o momčadi sredine ljestvice ruske lige i ekipi prožetoj s tek nekoliko vrlo dobrih igrača. No, ruski mediji tvrde da će Krasnodar imati posebnu misiju protiv Dinama, kako kažu - osvetničku misiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

10.12.2020., Zagreb, stadion Maksimir - Utakmica 6. kola skupine K UEFA Europa lige GNK Dinamo - CSKA Moskva. Photo:

Ruski mediji o Dinamu

Sport Exspress donosi članak s naslovom "Osvetiti CSKA i dokazati da je nogomet u Rusiji živ". U tekstu dalje navode kako njihov CSKA nije imao baš previše sreće. "Prvoj utakmici je imao puno propuštenih prilika i razočaravajući remi bez golova, a onda u uzvratu poraz koji nije značio ništa", stoji u članku Expressa i zatim naglašavaju da njihov klub mora proći.

"Krasnodar mora proći takvog protivnika. Za razliku od CSKA, barem jedna naša momčad mora dokazati da je ruski nogomet još uvijek živ. Krasnodar je jača momčad i jako je dobro izgledao u Ligi prvaka, čak i u susretima u kojima je poražen od Seville. Također, Dinamo nema igrača kao što su Cabella i Wanderson. Najvažnija stvar za Krasnodar je da ne bude arogantan i da se previše ne raduje lakom protivniku. CSKA nam je pokazao kakvi mogu biti laki protivnici u skupini. Uz to, Krasnodar je ostao sam. Ova mlada momčadi u rukama ima bodove koje naša zemlja ubrzano gubi na UEFA-inoj ljestvici", zaključuju tako Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, o takozvanoj osvetničkoj misiji raspisala se i ruska Gazeta. "Osvetite CSKA: Krasnodar će igrati protiv Dinamo Zagreba", stoji im takva poruka u naslovu, a zatim u tekstu pišu o tome kako je Dinamo izgledao u grupnoj fazi.

"Započeli su je s dva remija bez golova i nastavili s četiri pobjede zaredom i s devet zabijenih golova. Dinamo je skoro postavio apsolutni UEFA-in rekord u grupnoj fazi. Dinamo je mogao završiti natjecanje bez primljenog gola, ali im je u posljednjem kolu pri vodstvu 3:0 sunarodnjak Kristijan Bistrović zabio gol", ističe Gazeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo