'Tražit ćemo milijunsku odštetu od HNS-a'

Iako su nogometaši Gorice ove sezone osvojili prvo mjesto u 2. HNL, prvu ligu ipak neće vidjeti.

1.7.2011.
22:18
VOYO logo

"Napravljena nam je ogromna šteta. Poručujem svima da nećemo stati, idemo do kraja, tužit ćemo Hrvatski nogometni savez zbog nanesene štete", izjavio je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Čelnici kluba intenzivno razgovaraju s odvjetnicima, a tužbe protiv odluke Izvršnog odbora HNS-a uputit će čak na četiri adrese: Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu sporta, Arbitražnom sudu HNS-a te inspekcijskom nadzoru licenciranja pri Uefi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražit ćemo milijunsku odštetu od HNS-a", poručio je ljutiti Črnko ne želeći precizirati o kojem je iznosu riječ.

No, navodno je riječ o svoti od 15 milijuna kuna koja bi trebala nadomjestiti nastalu štetu. Goričani tvrde da su zbog toga što nisu ušli u prvu ligu izgubili i dva jaka inozemna sponzora s kojima su već postigli dogovor o suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od talijanske tvrtke Givove godišnje smo trebali dobivati 500.000 eura, a znatan iznos dobili bismo i od jedne ruske sportske tvrtke", napominje predsjednik.

Klub je na koncu ostao i bez nekoliko igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da su nas napustili, jer trebali smo postati profesionalni klub, a sada smo opet amateri. A propala su nam i pojačanja koja smo već dogovorili. No, bez obzira na to, okupit ćemo konkurentnu momčad i za iduću sezonu. Uz puno inata opet ćemo se boriti za prvu ligu".

"Pojavile su se čak i špekulacije da bi nas, ako netko od klubova ne uplati tu kotizaciju, mogli u zadnjem vlaku ubaciti u prvu ligu. No poručujem im da na takvo što nećemo pristati jer onda bismo imali samo 15-ak dana za pripremu, dok su drugi klubovi počeli s pripremama 50-ak dana prije početka", zaključio je Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107010170006 arti-201106290786006 arti-201106290322006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo