TRAŽILI GA MAN. UTD I CHELSEA, A ZAVRŠIT ĆE U DINAMU: / Mamić dovodi talentirano i skupo krilo, ali jedna stvar bode u oči

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Pitanje je koliko će mu trebati da se prilagodi Prvoj HNL i uklopi u momčad, s obzirom na to da dolazi samo na jednogodišnju posudbu

8.10.2020.
12:12
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Prije nekoliko dana brojni su brazilski mediji izvjestili kako je Dinamo zagrizao za mladog i talentiranog krilnog napadača Atletico Mineira, Marquinhosa. Brazilac bi trebao stići na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora, naravno ako zadovolji svojim igrama na Maksimiru.

Kako je u Brazilu situacija s koronom podosta kritična, transferi s tamošnjim klubovima izuzetno su teški i stvari se odvijaju jako sporo, ali Brazilac bi navodno trebao završiti na Maksimiru do kraja prijelaznog roka, dakle otprilike sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, a kakav je taj famozni Marquinhos o čijem su se transferu raspisali brazilski mediji? Pa riječ je prije svega o vrlo skupom igraču za Dinamove prilike. Marquinhos vrijedi 5.5 milijuna eura prema Transfermarktu i jedan je od najtalentiranijih u ekipi Jorgea Sampaolija.

Image

Flamengo's William Arao (L) vies for the ball with Atletico Mineiro's Marquinhos as Flamengo's Uruguayan Giorgian De Arrascaeta runs from behind during their first round match of the Brazilian Football Championship at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on August 9, 2020. The match is played behind closed doors as a measure to combat the spread of the novel coronavirus COVID-19.,Image: 551190250, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ima jedan problem

Međutim, ovaj omaleni, 170 centimetara visoki, 20-godišnji krilni napadač, iako je vrlo skup, ima vrlo oskudnu statistiku. Marquinhos je u seniorskoj karijeru skupio u četiri sezone 32 utakmice. Upisao je 30 nastupa za Atletico i dva za Chapecoense. U tih 30 nastupa za Mineiro upisao je šest asistencija i zabio je samo jedan gol, a valja spomenuti i kako ga Sampaoli drži na klupi ili čak izvan momčadi posljednjih pet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre stvari kod Marquinhosa su što je polivalentan i može igrati i krilne i centralne pozicije pa čak i u napadu. Dakako, sjajan je dribler, brz je, agilan, a nije na odmet spomenuti kako brazilski mediji pišu da ga je svojevremeno bio na radaru Manchester Uniteda, Chelseaja i Eintrachta, kao i da je pod kapom Football Capital agencija, koja pod sobom ima neke veće face poput Liverpoolova Alissona, Wesleyja iz Aston Ville i Laziova Luisa Felipea.

Sve u svemu zanimljiv se čini Marquinhos, ali pitanje je koliko će mu trebati da se prilagodi Prvoj HNL i uklopi u momčad, s obzirom na to da dolazi samo na jednogodišnju posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo