NAJSKUPLJI OVOLJETNI PROMAŠAJI: / Njegova svaka minuta vrijedi milijun eura! Odigrao ih je 52

Image
16.10.2016.
8:00
VOYO logo

Ovo su neki od njih:

Leroy Sane

  • iz Schalkea u Manchester City
  • vrijednost transfera: 51.5 milijuna eura
Image
Image

Niti jedan nogometaš mlađi od 21 godine u prošloj sezoni nije sudjelovao kod više bundesligaških golova (osam ih je postigao, za šest asistirao) od 20-godišnjeg Schalkeovog Leroya Sanea. Budući da je riječ o mladom nogometašu svakako nije nužno odmah ga forsirati, a Josep Guardiola mudar je trener koji svoja ljetna pojačanja postepeno uvodi u sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz činjenicu da mu momčad postiže rezultate (vodeći u Premier ligi) Guardiola uistinu nema razloga previše eksperimentirati, no vrijeme definitivno radi za Sanea koji će uz veću minutažu i prostor pokazati zašto je toliko plaćen.

Zasad je odigrao tri prvenstvena ogleda i tek 52 minute u njima što u ovom trenutku prosjek njegova korištenja svodi na minute = milijun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michy Batshuayi

  • iz Marseillea u Chelsea
  • vrijednost transfera: 36,5 milijuna eura
Image
Image

U prošloj sezoni imao je preciznost šuta od 56 posto (u okvir u odnosu na ukupan broj) te je u 36 ligaških nastupa za francuski klub upisao 17 pogodaka što mu je i otvorilo vrata Stamford Bridgea. Do minutaže belgijski 23-godišnji napadač ondje ipak teško dolazi uz vrlo raspoloženog Diega Costu koji je u sedam ogleda u Premier ligi zabio šest puta.

Da bi povećao konto s golovima (jedan) treba mu veća minutaža, a dosad je u pet odigranih utakmica dres znojem topio tek 52 minute. Mora se nadati padu forme Diega Coste ili drugačijim rješenjima Antonija Contea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paco Alcacer

  • iz Valencije u Barcelonu
  • vrijednost transfera: 30 milijuna eura
Image
Image

Zabio je 13 ligaških pogodaka za Valenciju, a postotak udaraca u okvir suparnika iznosio mu je 52 posto. Jasno, koliko god njegov san o igranju za Barcelonu bio snažen, direktan suparnik za mjesto središnjeg napadača mu je Luis Suarez koji je u prošloj sezoni zabio 40 prvenstvenih i ukupno 59 golova. I ove je Urugvajac u sjajnoj formi.

Napadački trojac Neymar, Suarez, Messi nedodirljiv je, no Alcacer je dobio ukupno 270 minuta u šest utakmica za klub profitirajući najviše od Messijeve ozljede. Niti je zabio niti asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Henrih Mhitarijan

  • iz Borussije Dortmund u Manchester United
  • vrijednost transfera: 30 milijuna eura
Image
Image

U prošloj sezoni za dortmundsku Borussiju uknjižio je jedanaest golova i imao petnaest asistencija, a po prelasku u Manchester United postao žrtvom ozljede i taktičkih zamisli Josea Mourinha. S pozicije desnog krila zasad je sakupio pet utakmica i tek 104 minute u njima bez ikakvog opipljivog učinka. Usporedbe radi, za Dortmund je u prošloj sezoni na istoj poziciji odigrao 24 ogleda uz deset pogodaka i 17 dodavanja za gol.

Lucas Perez

  • iz Deportivo La Corune u Arsenal
  • vrijednost transfera: 19 milijuna eura
Image
Image

Prošla sezona za bivši klub bila je plodonosna pa je u 36 ligaških susreta zabio 17 golova (14 lijevom, tri desnom nogom) i imao deset asistencija. U ovoj je žrtva dobre forme Alexisa Sancheza koji je zabio pet puta i imao jednako toliko dodavanja za gol u devet odigranih utakmica, a zbog kojeg do izražaja ne dolazi niti u prošloj sezoni vrlo dobri Olivier Giroud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad je odigrao 64 minute u dvjema utakmicama Premier lige. Bez učinka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo