TRANSFER KOJI ĆE ZATRESTI HRVATSKU: / Dinamo prodaje svoju mladu zvijezdu Englezima. Odšteta će biti rekordno visoka?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tek je nedavno potpisao novi ugovor i to na pet godina, ali sve se čini da ga nećemo predugo gledati u klubu

9.9.2020.
9:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prema navodima dobro upućenog talijanskog novinara i eksperta za transfere, Fabrizija Romana, aktualni prvak Hrvatske, Dinamo bi vrlo brzo mogao srušiti prijašnje rekorde transfera i to prodajom igrača koji je do jučer bio gotovo anoniman.

Naime, Romano tvrdi da je Leeds United povećao ponudu od 20 milijuna eura za Dinamova mladog braniča, Joška Gvardiola i da sada ona izbosti 22 milijuna eura plus još 20 posto od sljedećeg transfera. Prijašnja ponuda iznosila je 20 milijuna eura, ali ju je Dinamo odbio, odnosno odredio je odštetu od 25 milijuna eura za svog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Joško Gvardiol

Rekordan transfer

Dinamo svakako ima pravo na takav potez jer Gvardiola ne potražuje samo Leeds, već je u igri i Leipzig s kojim je Dinamo nedavno uspostavio trgovinske odnose prodavši im Danija Olma za relativno nisku cijenu. No, Nijemci nude 15 milijuna eura i morat će drastično podebljati ponudu ako žele ostati u igri.

Ako se Dinamu ostvari želja i zaista prodaju Gvardiola za traženu cifru ili čak ovu aktualnu Leedsovu od 20 milijuna eura s bonusima, mladi bi stoper mogao biti rekorder kluba. Rekord najskupljeg transfera još uvijek drži Marko Pjaca kojeg je Dinamo prodao Juventusu za 23 milijuna eura, a slijede Dani Olmo i Luka Modrić čiji su transferi sezali do 21 milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol, koji prema Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura, tek je nedavno potpisao novi ugovor i to na pet godina, ali sve se čini da ga nećemo predugo gledati u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo