IZLANUO SE / Nakon što ga je prodao u Njemačku, predsjednik Tottenhama zapanjio priznanjem o Harryju Kaneu

Image
Foto: Profimedia

U prvoj polovici kolovoza Harry Kane je napustio Tottenham i prešao u Bayern u transferu koji može dostići vrijednost do 100 milijuna funti (oko 115 milijuna eura)

20.9.2023.
12:34
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Tottenham Hotspura Daniel Levy u utorak navečer je gostovao na navijačkom forumu, gdje je odgovarao na pitanja i potvrdio da Spursi imaju opciju otkupa ugovora koji je najbolji strijelac u povijesti kluba potpisao prije nešto više od mjesec dana s Bayernom

Image
ODJEKNULO JE /

Srbi se raspisali o potezu Joška Gvardiola nakon utakmice s Crvenom zvezdom: 'Stvarno ne mogu, oprostite...'

Image
ODJEKNULO JE /

Srbi se raspisali o potezu Joška Gvardiola nakon utakmice s Crvenom zvezdom: 'Stvarno ne mogu, oprostite...'

U prvoj polovici kolovoza Harry Kane je napustio Tottenham i prešao u Bayern u transferu koji može dostići vrijednost do 100 milijuna funti (oko 115 milijuna eura). Kaneov odlazak nije dobro prihvaćen kod Tottenhamovih navijača, a predsjednik Levy označan je glavnim krivcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje navijača ima li klub mogućnost otkupiti ugovor kapetana engleske reprezentacije i vratiti ga u Spurse, Levy je odgovorio: "Naravno."

No, predsjednik nije ulazio u detalje na koji način Tottenham može aktivirati tu klauzulu i koliko bi to koštalo Spurse. Saga oko Kaneova prijelaza u Bayern te nekoliko obrata u trenutku finalizacije tog transfera, navode na zaključak da se sjajni napadač nije olako odlučio na taj iskorak u karijeri, a to potvrđuju i njegove riječi koje je u kolovozu uputio navijačima Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije zbogom, jer se nikad ne zna kako će se stvari odvijati u budućnosti. Ova poruka je zahvala i vidimo se uskoro", napisao je tada Kane.

Image
Foto: Profimedia

Svoju napadačku vrijednost je dokazao u prvim nastupima za Bayern, za koji u je u prva četiri kola Bundeslige postigao četiri pogotka i pomogao Bavarcima u osvajanju 10 od mogućih 12 bodova. U srijedu ga čeka debi u Ligi prvaka u Bayernovom dresu, kad će na Allianz Areni gostovati Manchester United, klub koji je također želio dovesti Kanea u prošlom ljetnom prijelaznom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, uoči dvoboja s Unitedom, Kane je izjavio da je za njega Bayern bio jedina opcija.

"Bayern je momčad za koju sam stvarno bio zainteresiran. Nismo razgovarali o drugim ponudama kad se Bayern uključio. Samo je. Bilo je samo pitanje dogovora s Tottenhamom, a onda je ugovor sklopljen. Jednostavno sam odlučio doći ovamo i stvarno sam sretan što se to ostvarilo", rekao je Kane, ali je potvrdio da i dalje prati što se događa s njegovim bivšim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Tottenham je pod vodstvom novog trenera Angea Postecogloua odlično ušao u sezonu i još je uvijek neporažen u Premier ligi. S četiri pobjede i jednim neodlučenim ishodom Spursi su na drugom mjestu, bodovno izjednačeni s Liverpoolom i Arsenalom, a zaostaju samo za aktualnim prvakom Manchester Cityjem koji ima maksimalnih 15 bodova iz pet nastupa.

"Fantastično su krenuli - uvijek gledam što Tottenham radi i mislim da ću to činiti do kraja života. Stvarno sam sretan što vidim kako momčad igra i, naravno, sjajno je vidjeti sretne navijače", poručio je Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo