TOTALNO LUDO: / Argentinska vlada plaća odštetu za novog izbornika nogometne reprezentacije!?

Image
Foto: AFP, PABLO PORCIUNCULA

Argentinska vlada aktivno se uključila u traženje novog izbornika nogometne reprezentacije, a čak bi mogla platiti i višemilijunsku odštetu kako bi dovela željenog kandidata.

27.7.2016.
12:43
AFP, PABLO PORCIUNCULA
VOYO logo

Argentina je nakon poraza od Čilea u finalu ovogodišnje Copa Americe ostala bez izbornika budući da je Gerardo Tata Martino napustio klupu. Nogometni autoriteti u zemlji odmah su krenuli u traženje njegova nasljednika, a kao favorit se nametnuo Jorge Sampaoli, 56-godišnji stručnjak koji je lani odveo reprezentaciju Čilea do naslova južnoameričkog prvaka.

Što će reći Sevilla?

No, tu postoji jedan veliki problem. Sampaoli je, naime, prije samo mjesec dana postao trener Seville i Andalužanima nije ni na kraj pameti pustiti ga. Zato se, prema pisanju španjolskog AS-a, u cijelu priču uključila argentinska vlada koja je sama ili uz pomoć privatne tvrtka spremna platiti osam milijuna eura odštete kako bi dovela Sampaolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja je da Sampaoli u rujnu, listopadu i studenom odradi obveze u reprezentaciji paralelno s angažmanom u Sevilli, a početkom sljedeće godine bi Argentinci aktivirali odštetnu klauzulu iz njegova ugovora i vratili ga u domovinu. U Argentini smatraju da bi na taj način bili dovoljno korektni prema Sevilli jer bi joj dali dovoljno vremena da pronađe novog trenera, ali veliko je pitanje kakva će biti reakcija trostrukog uzastopnog osvajača Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo