TOTALNI KRAH JEDNOG OD NAJVEĆIH EUROPSKIH KLUBOVA: / Ne tako davno bili su prvaci, a sada idu u treću ligu - i to zbog korone

Image
Foto: Profimedia

'Ovo je totalno bludničenje nad natjecanjem, cijelo posljednje kolo trebalo bi se ponoviti'

21.7.2020.
9:40
Profimedia
VOYO logo

Vjerovali ili ne, slavni španjolski klub i nekadašnji prvak, Deportivo La Coruna, sljedeće će sezone igrati u trećoj španjolskoj ligi. Dijelom su za to zaslužni katastrofalni rezultati Deportiva, ali dijelom je i kaos nastao zbog koronavirusa. Naime, barem šest igrača Fuenlabrade dobilo je pozitivne testove na koronu baš prije utakmice zadnjeg kola s Deportivom. Ta je utakmica odgođena, ali ostale utakmice tog kola nisu.

Liga je trebala završiti u ponedjeljak, odnosno, njezin prvi dio, a razigravanje se treba održati ovaj tjedan. Međutim, korona u Fuenlabardi izazvala je velike probleme. Lugo i Albacete su dobili svoje utakmice i spasili se ispadanja iz Segunde, ali Deportivo, kojem je utakmica otkazana, nije. I tako niti krivi niti dužni moraju u treći razred španjolskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Deportivo La Coruna's Spanish defender Juanfran Moreno (L) challenges Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez during the Spanish league football match between Deportivo Coruna and FC Barcelona at the Riazor stadium in Coruna on April 29, 2018.,Image: 370125855, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Najavili tužbu

Iz Deportiva su ogorčeni ovim raspletom i najavili su tužbu jer su htjeli da se cijelo kolo odgodi kako bi i oni imali priliku izboriti se za opstanak.

"Ovo je totalno bludničenje nad natjecanjem, cijelo posljednje kolo trebalo bi se ponoviti. Čuo sam popodne o pojavi korone u Fuenlabradi, a odgoda cijelog kola ne bi koristila ni naudila nikome. Ali ostale utakmice odigrane su, a naša nije. To je ozbiljna pogreška saveza i lige", rekao je predsjednik Deportiva, Fernando Vidal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ići ćemo s tužbom do najviših insanci. Ako treba, i na Sportski arbitražni sud. Odgoda je totalna budalaština, ne smijete odgađati utakmice zadnja dva kola, utakmice se moraju igrati u isto vrijeme. Borit ćemo se za čistoću nogometa", rekao je predsjednik.

Deportivo je, podsjetimo, ne tako davno, 1999./2000. sezone bio prvak Španjolske, a 2004. godine bio je u polufinala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo