CIJENJENI HRVATI / Totalna pomama za Vatrenima, Romano javlja o velikom preokretu: Englezi i Španjolci žele 'oteti' Dalićevu uzdanicu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometni velikani zaluđeni su hrvatskim reprezentativcima

23.9.2022.
12:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Josip Šutalo prošle je sezone oduševio predstavama u dresu aktualnog hrvatskog prvaka, a sjajne je igre "preslikao" i u reprezentativnom dresu. Dobio je priliku zaigrati u zadnjoj liniji Vatrenih te ju je objeručke prihvatio i oduševio. Sudjelovao je u pobjedama nad Danskom i Francuskom u lipnju, a sada je odradio svih 90 minuta i u trijumfu na Maksimiru u četvrtak navečer.

Image
RAT VELIKANA /

Barcelona je spremna iskeširati bogatstvo za Majera, ali im Liverpool kvari planove : Klopp se zaljubio u 'novog Modrića'

Image
RAT VELIKANA /

Barcelona je spremna iskeširati bogatstvo za Majera, ali im Liverpool kvari planove : Klopp se zaljubio u 'novog Modrića'

Iako je njegova pogreška dovela do gola Christiana Eriksena, nitko ne može zamjeriti 22-godišnjem stoperu. Ne kaže se bez veze da se mladi igrači moraju istrpjeti, a ostatak njegove predstave bio je praktički savršen. Zato ne čudi da se uvelike počelo pričati o njegovom transferu iz Dinama. Po mnogima je već prerastao Modre i HNL, a ovog se ljeta puno pričalo o njegovom prelasku U RB Leipzig, klub u kojem igraju Dani Olmo i kolega iz hrvatske obrane, Joško Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig ga je vidio kao zamjenu upravo za Gvardiola, za kojeg su mislili da odlazi u Chelsea, no taj posao nije realiziran, što je dovelo do novog preokreta i u transferu Šutala.

Image
Foto: Profimedia

Borba počinje

Popularni Fabrizio Romano javlja kako će tu situaciju pokušati iskoristiti drugi europski velikani, koji bi u svojim redovima voljeli vidjeti sjajnog hrvatskog defenzivca. Talijan javlja kako se u cijelu priču uplelo "više od tri kluba", među kojima su engleski i španjolski predstavnici. U Šutalu vide velikog talenta, a u sljedećim bi mjesecima trebali razgovarati o njegovoj budućnosti, piše Romano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavi li s ovakvim sjajnim predstavama, ne bi čudilo da Šutalo uz Gvardiola bude prva opcija u obrani hrvatske reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje za nešto više od mjesec dana. Ujedno bi Šutalo mogao postati jedan od najskupljih dinamovaca u povijesti. Vrlo lako moguće da će napustiti Zagreb u transferu vrjednijem od 20 milijuna eura, što je za rukom pošlo svega nekolicini igrača. Marko Pjaca je otišao u Juve za 29,4 milijuna eura, spomenuti Olmo je preselio u Njemačku za 29, a Modrić u Tottenham za 22,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutalo je svoju karijeru kao dječak počeo u Neretvi iz Metkovića, a sa svega 14 godina je stigao u školu Dinamo Zagreba. Nastupao je za drugu momčad Modrih prije nego što je poslan na posudbu u Istru. Tamo je pokazao da je više nego spreman igrati Prvu HNL te je prošle sezone postao jedan od standardnih igrača hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo