TOTALNA LAKRDIJA: / Wales je veća nogometna sila od Engleske, Italije i Francuske!?

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je novu ljestvicu nogometnih reprezentacija, a Hrvatska je u odnosu na prošli mjesec potonula za još dva mjesta.

1.10.2015.
10:36
PIXSELL, Davor Javorović
VOYO logo

Naša je reprezentacija tako u listopadu na 16. mjestu svjetske ljestvice čime se nastavio trend pada. Prošli su mjesec Vatreni s 13. skliznuli na 14. poziciju, a danas su još lošiji, što i ne čudi nakon remija u Azerbajdžanu (0:0) i poraza od Norveške (0:2) u kvalifikacijama za Euro.

Argentina na čelu

Upravo je Norveška zabilježila najveći skok ovaj mjesec. Nakon trijumfa protiv Bugarske i Hrvatske napredovala je za čak 35 mjesta, pa je sada 34. reprezentacija svijeta. Azerbajdžan našeg Roberta Prosinečkog je napravio pet koraka prema gore, pa je ovaj mjesec na 105. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i obično, FIFA-ina ljestvica obiluje nelogičnostima, prvenstveno zato što najviše vrednuje rezultate u zadnjih godinu dana, a ne dugoročni rad. Tako je primjerice Wales, koji je jedini put na velikom natjecanju igrao davne 1958. godine, na osmom mjestu! A iza te nogometne 'velesile' su Engleska (10.), Nizozemska (14.), Italija (17.), Urugvaj (20.), Francuska (22.)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu je i dalje Argentina, a svjetski prvaci Nijemci su se uspjeli probiti na drugo mjesto ispred trećeplasirane Belgije (!?), iza koje slijede Portugal i Kolumbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo