UPOZORENJE, UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ / Torcida objavila mučnu snimku policijskog iživljavanja, iz policije tvrde: 'Morao je pucati, inače bi bio zaklan'

Image
Foto: Facebook/ Torcida Split

Nastavlja se pozadinska priča nakon derbija

23.10.2022.
17:43
Facebook/ Torcida Split
VOYO logo

U najvećem hrvatskom nogometnom derbiju Hajduk i Dinamo su na Poljudu u prvom susretu 14. kola SuperSport HNL-a pred više od 30.000 gledatelja odigrali 1-1.

Image
KAKAV MAJSTOR /

Nezaustavljivi Majer u posljednjim trenucima susreta zabio za pobjedu: Ostao je hladan k'o gemišt kada je najvažnije

Image
KAKAV MAJSTOR /

Nezaustavljivi Majer u posljednjim trenucima susreta zabio za pobjedu: Ostao je hladan k'o gemišt kada je najvažnije

Poslije derbija situacija se nije smirivala. Privedeno je šest osoba zbog narušavanja reda i mira ispred prostorija Torcide oko 23.50. "Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja osobe su napale policijske službenike na način da su prema njima bacali boce. U događaju su četiri policijska službenika zadobili lakše tjelesne ozlijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je poslala otvoreno pismo ministru Davoru Božinoviću u kojem su tražili da "smiri zvijeri", a svega koji sat kasnije objavili su novu mučnu snimku.

Uznemirujuć sadržaj

Naime, na snimci koja je objavljena na Facebook profilu Torcide, dva policajca nogama i pendrekom udaraju navijača koji je svladan i na tlu. Čuje se kako navijač zapomaže i traži pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je uz snimku napisala "Pamti pa vrati". A reagirali su i iz MUP-a. Na konferenciji za novinare, na kojoj su pričali o situaciji nakon derbija. Poručili su da "ako su pogriješili i ako je snimka autentična, taj će policajac odgovarati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo zasad potvrditi autentičnost snimke koja je objavljena. Snimku sam vidio nekoliko minuta prije ove press konferencije. Istražit ćemo autentičnost snimke. Mi nismo zvijeri. Mi smo garant sigurnosti. Kao i svi drugi pogriješimo i znamo naći način da svoje greške ispravimo. Moramo reći: Ljudi je li prihvatljivo zapaliti svoj stadion. Je li to navijački kolorit?", rekao je načelnik Marendić.

Policija je objavila kako se policajac pucnjevima u zrak branio. Zamjenik načelnika Marko Srdarević je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je morao pucati, morao je pucati zbog upozorenja i zvanja pomoći. Inače bi bio zaklan razbijenom bocom. Dodatna oprema ga ne bi zaštitila u slučaju da ga izdvoje i napadnu razbijenom bocom."

Inače, otkrili su kako su policajci došli u grad bez dodatne opreme te kako je to trebala biti poruka da više nema problema. Ipak, istaknuli su kako je to na kraju bila pogreška i dodali kako je u Torcidi 300-tinjak osoba koje se žele sukobljavati, a ne ostalih 7000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo