'MI OVO NE ZASLUŽUJEMO' / Tomo Butina prozvao HNS: 'Više nećemo šutjeti, Dinamo mora imati drugačiji status. Sad, najednom, naš put ne valja!?" '

Image

Tomo Butina je početkom ove godine preuzeo mjesto voditelja Dinamove škole

31.3.2022.
12:54
VOYO logo

Legendarni hrvatski vratar i bivši reprezentativac Tomislav Butina početkom ove godine je preuzeo mjesto voditelja škole Modrih i na toj poziciji zamijenio Željka Kopića koji je postao trener prve momčadi.

Image
TKO JOŠ PRAKTICIRA ALKEMIJU /

Znaju li Dinamo i Hajduk što će si zaista napraviti? Hrvatskim nogometom širi se toksičan trend i uskoro će mnogi klubovi ispaštati

Image
TKO JOŠ PRAKTICIRA ALKEMIJU /

Znaju li Dinamo i Hajduk što će si zaista napraviti? Hrvatskim nogometom širi se toksičan trend i uskoro će mnogi klubovi ispaštati

Sada je u razgovoru za Sportske novosti Butina progovorio o dojmovima na novom poslu i na početku opisao kako izgleda njegov radni tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trudim se da sve bude zastupljeno, od onih kancelarijskih poslova i sastanaka, ali volim i pogledati što treneri rade na treninzima. Radni dan mi traje od osam ujutro do, recimo, deset navečer. Ako ti je to samo posao, nemoj ga niti raditi, ako ti je stil života, onda imaš vjerojatnost da ćeš uspjeti. Ali, nije to odgovornost jednog čovjeka, nego svih ljudi unutar sustava. Makar, ja sebe propitkujem od jutra do mraka. Tražim savjete, nikad neću znati sve. Nemam problem pitati i pogriješiti. Sve radim s velikim entuzijazmom", rekao je.

Zaslužujemo li mi ovakav tretman?

No, postoje i jedna stvar kojom nije zadovoljan, a ona je odnos Hrvatskog nogometnog saveza prema mladim Dinamovim igračima. Naime, u nekim hrvatskim reprezentacijama, primjerice U19, u postavi nije bilo niti jednog igrača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo neke stvari definirati. Pitanje jest ovakvo - zaslužujemo li mi kao dugogodišnji nositelji kvalitete hrvatskog nogometa takav tretman? Kad je naša B momčad, u kojoj primarno igraju igrači 2003. i 2004. godište, bila zadnja ili predzadnja u Drugoj ligi, mi smo šutjeli. Međutim, kad se situacija promijenila i kad su izvedbe i rezultati pokazali nešto sasvim drugo, onda više ne možemo šutjeti. Ta naša djeca dominiraju u Drugoj ligi, primjerice, pobjeđuju Varaždin, koji ima prvoligaške ambicije, pa onda moramo imati drukčiji status", izjavio je i nastavio:

" Da, naši dečki igraju u Drugoj ligi, ali to je naš razvojni projekt. To je naš put koji je pokazao da daje najbolje rezultate, ne samo kod nas, već i u Europi. I sad, najednom, taj naš put ne valja!?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Mi se kao Dinamo i kao škola moramo zaštiti, moramo zaštititi svoje interese i svoju djecu. Ovakav odnos mi ne zaslužujemo! Ako netko misli da mi ne znamo, u redu, možemo i to prihvatiti. Samo, netko će to morati argumentirati. Vidimo dobro što se događa s mlađim kategorijama na razini HNS-a. To nam daje za pravo da i dalje imamo nešto kazati, malo ozbiljnije i žustrije na tu temu. Sve ono što se događa u posljednje vrijeme na razini HNS-a nije dovoljno kvalitetno. Mi i dalje vjerujemo da smo lideri, da imamo ispravan model po kojemu radimo, ali očekujemo da se to akceptira. Netko mora prihvatiti da uspješno radimo po scenariju koji imamo dugi niz godina", poručio je Butina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo