ZANIMLJIV POTEZ / To je mogao dobiti i u HNL-u: Nećete vjerovati za koliku će plaću igrati Bale u SAD-u

Image
Foto: Profimedia

ale je za Real Madrid u devet sezona zabio 114 pogodaka, a Transfermarkt ga procjenjuje na svega tri milijuna eura

26.6.2022.
17:20
Profimedia
VOYO logo

Gareth Bale je dvadesetak dana prije svog 33. rođendana pronašao novi klub. Nakon devet godina u Realu prešao je u Los Angeles FC. Drugim riječima, najbolji europski klub je zamijenio najboljim američkim.

LAFC je osnovan prije svega osam godina, a trenutno je prvoplasirana momčad cijele lige. Bale se odlučio za ovaj potez kako bi se vratio u formu prije Svjetskog prvenstva u Katru gdje će predvoditi svoj Wales u grupi s Engleskom, SAD-om i Iranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bio jedan od najboljih /

Posrnuli Gareth Bale svoju karijeru nastavlja u drugoligašu?!

Image
Bio jedan od najboljih /

Posrnuli Gareth Bale svoju karijeru nastavlja u drugoligašu?!

S obzirom da je već u poznim igračkim godinama potrebna mu je minutaža na koju više u Realu ne može računati. Naime, u prošloj je sezoni igrao samo 290 minuta, a i svima u Madridu je laknulo nakon što je Bale napustio klub.

Motiv je vratiti se u formu pred Svjetsko prvenstvo

On je stigao za golemu odštetu, odigrao je nekoliko sjajnih sezona, ali često je djelovao nezainteresiran i jednostavno se nije uklopio, a njegova 32 milijuna eura teška plaća je bila golemo opterećenje čak i za klub poput Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da će njegova plaća u LAFC-u biti višestruko manja nego što je to bila u Realu. Odnosno igrat će za cifru između jedan i dva milijuna dolara, pišu američki i španjolski mediji, s tim da naglašavaju da je izglednije da će ta cifra biti bliža manjoj cifri zbog činjenice da LAFC nema previše prostora u salary capu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zaključiti je da će se Bale zbog Svjetskog prvenstva s 32 milijuna spustiti na plaću od oko 950 tisuća eura. Drugim riječima, mogao je te novce dobiti i u HNL-u. Inače, Bale je za Real Madrid u devet sezona zabio 114 pogodaka, a Transfermarkt ga procjenjuje na svega tri milijuna eura. Zanimljivo je da je prije samo četiri godine vrijedio čak 30 puta više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo