Tko uništava i pali novi maksimirski stadion?

U Dinamu muku muče kako da na Maksimir privuku što više navijača, ali istovremeno i zbrajaju štetu od 'fantoma' koji se na tribinama igraju vatrom.

5.3.2012.
11:02
VOYO logo

Utakmica s Osijekom, subota, prelijep dan, a na tribinama samo 2.000 gledatelja. Međutim, i u takvom prorijeđenom sastavu, navijači Plavih uspjeli su zapaliti i uništiti novih 12 sjedalica na tribinama. Ovom su fenomenu na Dinamovoj klupskoj stranici posvetili poseban prostor.

"Utakmica protiv Osijeka ostavila je, nažalost, traga na maksimirskom sjeveru. U drugom poluvremenu utakmice na sjevernoj tribini pojavila se vatra, a kao rezultat toga je uništeno još 12 sjedalica. Nažalost, ovi nije prvi puta otkako je Dinamo u ljeto 2011-te godine uredio Maksimir da su na sjevernoj tribini uništene nove sjedalice pa je tako brojka ukupno uništenih mjesta prešla brojku 50", žale se na stranici Plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se uprava pita tko i zašto uništava i pali novouređeni maksimirski stadion, trener Ante Čačić pokušava objasniti blijedu igru svoje momčadi. Dinamo nije zadovoljio svoje navijače iako je upisao minimalnu 1:0 pobjedu i tri boda protiv Osijeka.

"Čestitao sam igračima na htijenju. Nije bilo šetnje, svaki moj igrač dobro je natopio dres znojem i nitko ne može ni za jednoga reći da se nije trudio. Utakmica je bila teška s obzirom na bunker Osijeka. Tražili smo gol, a u takvoj igri može doći do problema, pa ih je i bilo. Bunker se može razbiti ili udarcima iz daljine ili ući pod bunker, potkopati temelje i dići ga u zrak", živopisan je bio Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika je na njegovoj strani, no Osijek je bio učinkovit, tri udarca i sva tri u okvir.

"Najviše mi je smetala igra nakon vodstva, morali smo biti mirniji iako je Osijek ostao u obrani. Čemu brzati pa omogućiti Osijeku da nam pogodi vratnicu?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bilo je mnogo loših stvari, bezbrojne nabačene lopte koje nisu nalazile nikoga.

"Da, bilo je tu mnogo pogrešaka, ali s obzirom na posjed i dominaciju, iako sterilnu, naš je nogomet imao smisao. No, imamo i objektivne probleme, bez nekih igrača određene se stvari ne mogu rješavati. Badelj je falio kao kreator, Dinamo sa Sammirom i bez njega nije isti. K tome, na treninzima sam imao desetak igrača, ostali su bili po reprezentacijama...", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo