TKO KAŽE DA NEĆE BITI MEGATRANSFERA? / Guardiola priprema novu rekordnu kupovinu. Pogledajte za koga daje gotovo 100 milijuna

Image
Foto: Profimedia

Već ga neko vrijeme želi dovesti Chelsea i zaista se činilo kako će taj transfer glatko proći

8.6.2020.
10:25
Profimedia
VOYO logo

Premda se zbog teške financijske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa nagađalo da više neće biti megatransfera, barem ne u skorije vrijeme, na kraju ispada da će ih ipak biti. Naime, Manchester City uključio se u žestoku borbu za jednog od najboljih engleskih nogometaša, lijevog beka Bena Chilwella.

Nogometaš Leicester Cityja ove je sezone jedan od najboljih na svojoj poziciji u Premiershipu, a već ga neko vrijeme želi dovesti Chelsea i zaista se činilo kako će taj transfer glatko proći. Međutim, u priču se iznenada upleo City koji ipak ima ponešto veću platežnu moć od londonskih plavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i Chelsea, City također ima dosta problema s pozicijom lijevog beka. Ukrajinac Zinchenko po vokaciji ipak nije bočni igrač i ne zadovoljava kriterije zahtjevnog Pepa Guardiole, dok je Benjamin Mendy često ozlijeđen i nikako da uhvati formu pa je Španjolac na koncu odlučio krenuti po Chilwella.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Ruši dva rekorda

No, tko god želi dovesti sjajnog Engleza morat će iskrcati oveću svotu na račun Leicestera. Naime, oni su procijenili da Chilwell vrijedi više od njihova bivšeg igrača Harryja Maguirea, kojeg je Manchester United prošlog ljeta platio nestvarnih 87 milijuna eura. Tom je svotom srušen rekord i Maguire je postao najskuplji branič u povijesti, a sada se čini da bi ga Chilwell mogao srušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, ako Guardiola plati za Chilwella više od 87 milijuna eura srušit će i klupski rekord. City je do sada najviše izdvojio za usluge Rodrija, kojeg je prošle godine platio 70 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo