TKO JE TAJANSTVENI SPORTSKI DIREKTOR HAJDUKA? / Radio s Mamićem i njegovom intimusom, školovan u SAD-u, pomagao mu Modrić

Image
Foto: HNK Hajduk

Mnogi se pitaju otkud se stvorio Ivan Kepčija?

16.12.2019.
17:37
HNK Hajduk
VOYO logo

Hajduk je na izvanrednoj medijskoj konferenciji u ponedjeljak ujutro potvrdio ono o čemu se nagađa već neko vrijeme. Na konferenciji je predsjednik Uprave Marin Brbić službeno predstavio savjetnika za sportsku politiku,, te Ivana Kepčiju, novog sportskog direktora Kluba.

Za Marija Stanića nema tko nije čuo, ipak je to legendarni brončani Vatrenih iz Francuske 1998. godine i nekadašnja zvijezda Chelseaja, Parme i Dinama, ali mnogi se pitaju otkud se stvorio Ivan Kepčija. Pa ovako, Kepčija je rođen 9. svibnja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary's College of California.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Radio za Mamića

U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. I tu počinje njegov profesionalni uzlet. Tri je godine bio zamjenik voditelja Akademija Dinama, Romea Jozaka, koji je u tadašnje vrijeme bio desna ruka Zdravku Mamiću i kao Dinamov djelatnik i kao tehnički direktor HNS-a, a paralelno je Kepčija obnašao dužnost pomoćnika tadašnjeg trenera U-19 reprezentacije Hrvatske, Ferde Milina.

Nakon što se Jozak razišao s Mamićem i napustio sve svoje funkcije u klubu i Savezu, Kepčija ubrzo napušta Dinamo i seli u Poljsku gdje nalazi posao u Legiji iz Varšave. Nedugo nakon toga Romeo Jozak dolazi za njim i to kao trener, a kako se u tom poslu nije baš najbolje snašao, Kepčija ga mijenja Deanom Klafurićem koji im donosi naslov u prvenstvu i kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pomogao mu i Modrić

Poslije uspješne epizode u Poljskoj, Kepčija je neko vrijeme bio bez posla, a Jozak je preselio u Kuvajt. No, mladi Puljanin nije tratio vrijeme već je uspio ostvariti suradnju s Real Madridom gdje već neko vrijeme predaje u njihovoj školi. Riječ je o programu "Master en Direccion en Futbol", koji zajedno održavaju Real i Universidad Europea, a na kojem se stvaraju novi treneri Kraljevskog kluba. Kepčija je po svome dolasku u Madrid zahvalio Luki Modriću na pomoći.

Ono što je sigurno, Kepčija može puno toga donijeti Hajduku, može iskoristiti znanja stečena u Dinamu, HNS-u, Poljskoj, Real Madridu, a bolji je to životopis nego što ga ima većina sportskih direktora u Hrvatskoj. Kepčija je, čini se, pragmatičan lik, a tako je nekako govorio i na predstavljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim puno pričati, više volim raditi i nadam se da će taj rad biti prepoznat, da će se po njemu suditi rad svih nas. Privilegij je bio biti dio Dinamove škole, dobio sam iskustvo tamo kojeg ću, nadam se, prenijeti Hajduku", kazao je Kepčija, a mi mu možemo samo zaželjeti sreću jer posao koji radi općenito nije nimalo lak, a u Hajduku je još barem tri puta teži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo