TKO JE NOVI DINAMOV TRENER? / Školovao se kod Ćire, skautirao za Kovača, a s juniorima je radio čuda u Ligi prvaka

Image

Šokantna odluka o smjeni Ivajla Peteva svega dva dana prije početka hrvatskog prvenstva ostavila je Dinamove čelnike beš previše izbora.

13.7.2017.
12:22
VOYO logo

Pala je tako odluka da će Modre voditi dosadašnji trener druge momčadi Mario Cvitanović. Najveća je to prilika u karijeri za 42-godišnjeg stručnjaka koji je vrlo uspješno vodio Dinamove juniore u Ligi prvaka.

Image
POTRES U MAKSIMIRU: /

Bugarin Ivajlo Petev više nije trener Dinama, objavljeno tko će ga zamijeniti

Image
POTRES U MAKSIMIRU: /

Bugarin Ivajlo Petev više nije trener Dinama, objavljeno tko će ga zamijeniti

Šest naslova s Dinamom

A tko je zapravo Mario Cvitanović? Nakon juniorskog staža u Radniku iz Velike Gorice Cvitanović je prve seniorske sezone proveo u Dinamu s kojim je od 1995. i 2000. osvojio pet naslova hrvatskog prvaka. Sljedeće četiri sezone ovaj je lijevi bek proveo u Italiji gdje je igrao za Hellas Veronu, Veneziju, Genou i Napoli, a od 2004. do 2006. je bio član belgijskog Germinal Beerschota. U Dinamo se vratio 2006. i osvojio još jedan naslov prvaka, a karijeru je zaključio u njemačkom Energie Cottbusu. Za hrvatsku je reprezentaciju odigrao sedam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Mario Cvitanović

Trenersku je karijeru započeo kao pomoćnik Miroslavu Ćiri Blaževiću u Zagrebu gdje se pokazao iznimno studioznim stručnjakom koji je bio zadužen za analizu suparnika. Vodio je potom juniore sesvetskog Radnika i asistirao i treneru prve momčadi Dinku Jeličiću, a istodobno je povremeno kao skaut suparnika pomagao Dinamovom treneru Krunoslavu Jurčiću i tadašnjem izborniku Igoru Štimcu, kasnije i Niki Kovaču.

Najviše se dosad istaknuo kao trener Dinamovih juniora s kojima je radio čuda u Ligi prvaka u sezoni 2015/16, sve dok se nije dogodila nevjerojatna administrativna pogreška koja je zaustavila pohod Modrih. Dinamo je praktički ušao u četvrtfinale, izbacivši Anderlecht, ali se naknadno pokazalo da Matija Fintić nije smio igrati zbog viška žutih kartona i Zagrepčani su izbačeni iz natjecanja. A u četvrtfinalu su trebali igrati protiv Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuga nakon administrativne pogreške

"Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam ni za što kriv. Niti klub, ni igrači. Zahvaljujem klubu na velikoj podršci i vjeri u nas. Teren je jedino mjerilo, tamo smo pokazali da smo bolji od Anderlechta, da nas se drugi trebaju bojati. Ljudske pogreške se događaju, ali život ide dalje. Ponosan sam i sretan što sam vodio ovu momčad koja ima veliki potencijal", rekao je tada Cvitanović.

Prilika u prvoj momčadi došla je neočekivano. Zasad Cvitanović ima ugovor na godinu dana, ali budu li rezultati dobri, nije isključeno da će postati i dugoročno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo