TKO JE DINAMOV MLADIĆ KOJEG SU ENGLEZI SPREMNI PLATITI 20 MILIJUNA EURA? / Donedavno je bio rezerva, a sad može postati rekorder

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ono gdje se Gvardiol stvarno istaknuo je Liga prvaka za mlade, u kojoj su mladi dinamovci već dvije godine ostvarivali zavidne uspjehe

1.9.2020.
9:16
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo na rubu je još jednog senzacionalnog transfera. Senzacionalnog u pravom smislu riječi jer bi modri klub s Maksimira mogao inkasirati čak 20 milijuna eura za igrača koji je tek nedavno navršio 18 godina.

Kako su danas potvrdile Sportske novosti, novopečeni je engleski premierligaš Leeds u pregovorima da dovedu Joška Gvardiola, mladog stopera kojeg bi vrlo vjerojatno odmah ubacili “u vatru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mu je tek 18 godina, Gvardiol nije prvi put na meti velikog europskog kluba. Prošle je godine Gvardiola htjela dovesti talijanska Roma, o čemu se dosta pisao u talijanskim medijima. Mladi stoper tad je stekao svoj status mlade zvijezde, a o njemu je u jednom intervjuu pričao i legendarni Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njegovo ime svima je na usnama. Za njega znaju u top klubovima. Često me pitaju za njega. On je nevjerojatan talent. Moj prijatelj Josip Šimunić već ga je radio s njim u mladoj reprezentaciji i rekao mi je da ne zna gdje mu je granica ako tako nastavi. Mislim da će ostati u Dinamu godinu ili dvije, a onda bi po meni bilo logično da prijeđe u Bundesligu. Ima kvalitetu da se dokaže u jednoj od najjačih liga na svijetu”, rekao je svojevremeno Olić za Sport Bild.

Image
ŽDRIJEB PLAY-OFFA LIGE PRVAKA: /

Dinamo ipak ne igra sa Zvezdom, Modri doznali tko im prijeti prođu li Ferencvaroš

Image
ŽDRIJEB PLAY-OFFA LIGE PRVAKA: /

Dinamo ipak ne igra sa Zvezdom, Modri doznali tko im prijeti prođu li Ferencvaroš

Lovi rekord

Zabilježio je u svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri 12 nastupa za prvu momčad, a uspio je zabiti i jedan gol. Ove je sezone za prvu momčad nastupio tek jednom, i to u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv rumunjskog Cluja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ono gdje se Gvardiol stvarno istaknuo je Liga prvaka za mlade, u kojoj su mladi dinamovci već dvije godine ostvarivali zavidne uspjehe.

Kako izvještavaju Sportske, ovaj bi se transfer mogao odviti vrlo brzo i postati jedan od najvećih u Dinamovoj povijesti. Ako će Leeds stvarno uplatiti 20 milijuna eura, bit će to četvrti najveći transfer u povijesti Dinama. Gvardiol će time postati i jedini igrač mlađi od 20 godina koji je prodan za 20 ili više milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo