Tješi se tješi: 'Lyon nije na toj razini'

6.12.2011.
16:49
VOYO logo

Uoči posljednjeg susreta u skupini Lige prvaka protiv Lyona, konferenciju za novinare održao je trener Dinama Kruno Jurčić. Društvo mu je pravio najistaknutiji Modri igrač na ovogodišnjoj europskoj smotri, Ivan Kelava.

"Čeka nas Lyon, a mene nakon duge polusezone interesira izvući sve što je ostalo u igračima. Naravno da se nadam prvom bodu. Bila bi to velika nagrada za sve nas koji smo u tom projektu. Interesira me da igrači daju svoj maksimum, da izgledamo kao ekipa i dostojno prezentiramo Dinamo", rekao je Kruno Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/kjnGVYLCk77yygKUaeZl/mov/1

Strateg Modrih muku muči sa sastavljanjem momčadi. Na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Cibalije, ozlijedio se Cufré, na raspolaganju nema ni Tonela i Šimunića, Bišćan je ozlijeđen već odavno, tako da je Jurčić spao samo na Domagoja Vidu. Prinudno bi drugog stopera trebao igrati Arjan Ademi ili Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak sam uvježbavao Ademija, ali ovisi o tome tko će igrati kod Lyona koji je pojačan oporavkom četiri igrača koji nisu bili u kadru u prvoj utakmici pa tako imaju dvije ili tri različite formacije na dispoziciji. Što se tiče igrača koji su se vratili u momčad, dvojbeno je pitanje kada će oni doći u formu. Kada su Lisandro, Cris, Ederson i Gourcuff u optimalnoj formi onda je tu sve jasno i oni su najbolji igrači Lyona, no oni mladići koji su igrali umjesto njih su donijeli čak dodatnu brzinu", istaknuo je Kruno koji smatra da Francuzi nisu na razini Reala i Ajaxa.

"Moramo biti duboko unutra i poznavati situaciju u klubovima da bi izlazili s takvim prognozama. Za razliku od Ajaxa i Reala koji su nogometni strojevi koji melju sustavom nogometne igre, Lyon nije na toj razini, barem ne djeluje kao takva ekipa. Lyon više utakmice rješava na čvrstinu, individualnu kvalitetu i brzinu koja krasi tu momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/7M7RtSjFDwtKV5iqnzn2/mov/1

Lyonu u Zagrebu lovi prolaz u osminu finala, a to mu može omogućiti samo visokapobjeda na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju teoretske izglede i to će svakako odrediti kako će oni igrati. Ipak, dosta sam gledao Lyon u ovih par mjeseci i oni nisu ekipa koja je radi visoki pritisak ili ganja protivnika. Oni su strpljiva ekipa što je karakteristika velikih ekipa što Lyon svakako jest. Igrat će mirno, neće bitno mijenjati stil i tako će pokušati doći do pobjede", nadodao je Jurčić.

"Imali smo vrlo lijepe i nešto manje lijepe trenutke u jeseni iza nas i želimo se na lijep način oprostiti. Želimo se zahvaliti našim trenerima, svim navijačima, svima u klubu što su bili uz nas tijekom cijele polusezone i sigurno ćemo dati sve od sebe", rekao je uoči Lyona Ivan Kelava i nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz ovih šest utakmica ćemo steći veliko iskustvo i kada iduće godine ponovno uđemo u Ligu prvaka, a siguran sam da budemo, bit će nam lakše."

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo