BIZARAN RAZLOG / Tevez je sedam godina igrao na Otoku bez da je naučio jezik: 'Nauči španjolski, ja neću učiti engleski'

Image
Foto: Profimedia

Legendarni Argentinac izazvao je brojne probleme svojim ponašanjem

15.5.2023.
21:46
Profimedia
VOYO logo

Bivši argentinski reprezentativac Carlos Tevez, koji je proveo sedam godina u engleskoj Premier ligi igrajući za Manchester United, Manchester City i West Ham, otkrio je da je odbio učiti engleski zbog "kulturnog problema" s Britancima. Tevez je izjavio da je očekivao da ljudi nauče španjolski kako bi razgovarali s njim, umjesto da on uči engleski.

Image
POTPUNO ISKREN /

Ćorić analizirao hrvatski tenis pa se složio s Đokovićem: 'Nema sistema, sve su to obiteljski projekt'

Image
POTPUNO ISKREN /

Ćorić analizirao hrvatski tenis pa se složio s Đokovićem: 'Nema sistema, sve su to obiteljski projekt'

Kao razlog za svoju nespremnost da se prilagodi engleskoj kulturi, Tevez je naveo priču o svom ujaku, bivšem igraču River Platea, koji je postao alkoholičar nakon što je bio pozvan u Falklandski rat, što ga je prisililo da odustane od svoje nogometne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam kulturološki problem s Englezima. Nisam htio učiti engleski, htio sam da oni nauče španjolski. U Englesku sam došao zbog posla, nisam se uspio naviknuti", rekao je Tevez za argentinski DSportsRadio.

"Imam ujaka koji je igrao u River Plateu. On je jedini navijač Rivera u mojoj obitelji. Igrao je u rezervnoj momčadi, a kad je trebao debitirati za prvu momčad, pozvan je da se bori u Falklandskom ratu. Nakon toga je patio i postao alkoholičar. To me jako obilježilo jer mi je bio jako blizak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teveza su suigrači molili da pokuša naučiti engleski zbog bolje povezanosti s ostatkom ekipe. Jedan od zagovornika bio je reprezentativni kolega Pablo Zabaleta, koji je kroz godinu dana naučio tečni engleski.

"Želiš razgovarati sa mnom. Onda ti nauči španjolski, jer ja neću učiti engleski", govorio je Tevez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam mu da mora doći k meni na satove. Prije nisam govorio engleski, ali sam ga naučio ovdje. Kad sam stigao nisam mogao ništa reći. Imao sam satove engleskog jednom tjedno. Važno je jer moramo razgovarati sa suigračima i menadžerima. I živimo u Engleskoj za budućnost tako da moj engleski postaje sve bolji", istaknuo je Zabaleta kada je govorio o Tevezu.

Tevezova odluka da ne nauči engleski jezik izazvala je kontroverze tijekom njegova boravka u Engleskoj. Tako je 2011. godine izbjegao kaznu za ozbiljan prometni prekršaj jer nije mogao pročitati obavijest o kazni koja mu je poslana na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo