TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA UEFA-E: / Slovenski premijer napao Čeferina - 'Zbog pohlepe nije otkazao ključnu utakmicu za širenje korone'

Image
Foto: Profimedia

'To je bila biološka bomba nakon koje više ništa nije bilo isto'

8.4.2020.
8:53
Profimedia
VOYO logo

Predsjendik UEFA-e, Aleksander Čeferin, prije nekoliko je dana otvoreno kritizirao aktualnog premijera Slovenije, Janeza Janšu, zbog, kako on smatra, lošeg rukovođenja državom u jeku pandemije koronavirusa. Neki kažu kako Čeferin razmatra i ulazak u političke vode nakon što mu istekne mandat na čelu UEFA-e.

"Ta Vlada mora reći da je situacija ozbiljna, ali isto tako mora dati i nadu ljudima, jer ne možemo svaki dan govoriti gdje će eksplodirati. Pandemija će jednom završiti i moramo imati pozitivniji pristup, jer ćemo imati kolaps ekonomije", rekao je Čeferin u intervjuu za Ekipa24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Jure Makovec/AFP/Profimedia

Teške optužbe

Dakako, premijer Janez Janša, brzo mu je odgovorio i to na podosta žestok način. Optužio je Čeferina za nemar i pohlepu. "To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez, to je bilo širenje opasnosti koja nije zaobišla niti Sloveniju", kazao je Janša aludirajući na utakmicu Lige prvaka između Atalante i Valencije nakon koje je virus stigao u Hrvatsku.

"To je bila biološka bomba nakon koje više ništa nije bilo isto. Čak i poslije upozorenja Svjetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem", rekao je Janša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo