Posljednja vijest: Barceloni prijeti katastrofa!

Predsjednik Udruge španjolskih profesionalnih klubova (LFP) Javier Tebas u utorak je još jednom zaprijetio Barceloni izbacivanjem iz lige u slučaju da Katalonija proglasi neovisnost.

7.10.2014.
12:59
VOYO logo

Podsjetimo, Katalonija je za 9. studeni najavila održavanje referenduma o odcjepljenju od Španjolske. Premda je službeni Madrid brzo reagirao i poručio da će stopirati referendum jer ga smatra neustavnim, u sjevernoj španjolskoj pokrajini zasad ne odustaju od ideje da narod slobodno izrazi svoju volju.

Malo je vjerojatno da bi Katalonija u skorijoj budućnosti mogla postati nezavisna država, ali ako se to ipak dogodi, čini se da više nećemo moći svjedočiti El Clasicu, sudaru između nogometaša Real Madrida i Barcelone, barem ne u španjolskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postane li Katalonija neovisna država, Barcelona i Espanyol neće moći igrati u španjolskoj ligi. Prema važećem Zakonu o sportu, samo jedna zemlja, ne računajući Španjolsku, ima pravo na svoje predstavnike u službenim španjolskim natjecanjima, a to je Andora", jasno je poručio Tebas u razgovoru za radijsku postaju Onda Cero.

//www.youtube.com/embed/0TUXv-dr0Nc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavio je ipak malo odškrinuta vrata mogućnosti da se katalonski klubovi uključe u španjolska natjecanja.

"Za to bi trebalo promijeniti zakon u parlamentu, a i industrija koja bi bila pogođena takvom promjenom bi morala reći slaže li se s time", zaključio je Tebas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo