TALIJANSKI PROLIGAŠI KREĆU S TRENINZIMA: / Sezona u Seriji A se nastavlja u lipnju, a završava u kolovozu?

Image
Foto: AFP

Odluku o tome kada ekipni sportovi mogu krenuti sa treninzima donose regionalne vlasti

3.5.2020.
10:26
AFP
VOYO logo

Sljedećeg tjedna neki talijanski nogometni prvoligaši počet će s treninzima, ali pod strogim uvjetima. Pokrajina Emilia Romagna dozvolila je da treninzi u ekipnim sportovima mogu početi u ponedjeljak, 4. svibnja, pa će tako prvi na trening krenuti igrači Sassuola, i to u ponedjeljak, a dan kasnije i nogometaši Bologne.

AS Roma i Lazio trebali bi krenuti s treninzima sredinom sljedećeg tjedna, jer je pokrajina Lazio, u kojoj se nalazi glavni grad Rim, objavila da će profesionalni klubovi moći krenuti na treninge od srijede, 6. svibnja, objavili su talijanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka regionalnih vlasti

Prvotno je bilo predviđeno da sportaši u individualnim sportovima mogu nastaviti s treninzima 4. svibnja, a da ekipni sportovi, uključujući i nogomet, moraju pričekati do 18. svibnja. No, talijanska vlada je revidirala svoju odluku te je regionalnim vlastima prepustila da odlučuju o tome kada ekipni sportovi mogu krenuti sa treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pandemije koronavirusa Seria A zaustavljena je 9. ožujka. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama. Optimistična predviđanja govore da bi sezona u Seriji A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo