TALIJANI OBOŽAVAJU BOBANA: / Poznati sportski list prisjetio se njegovih najboljih izjava

Image

Boban je u ponedjeljak preuzeo dužnosti u Fifi, a Gazzeta dello Sport se povodom toga prisjetila nekih njegovih izjava iz prošlosti.

1.6.2016.
15:32
VOYO logo

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije prije par dana službeno je preuzeo dužnost zamjenika glavne tajnice Fife Fatme Samoure, a bit će zadužen za razvoj nogometa i organizaciju natjecanja. Povodom toga Gazzetta dello Sport objavila je članak u kojem su se prisjetili nekih on najboljih izjava Milanove legende.

Image
BOBAN PREUZEO DUŽNOST U FIFI: /

'Imat će vrlo važnu ulogu u novoj administraciji'

Image
BOBAN PREUZEO DUŽNOST U FIFI: /

'Imat će vrlo važnu ulogu u novoj administraciji'

"Hrvat se nikada nije bojao izraziti svoje mišljenje. Igrao je Milanu od 1992. do 2001. te je osvojio četiri prvenstvena naslova i Ligu prvaka. Također intenzivno je surađivao s medijima u Italiji i Hrvatskoj", najavila je Gazzetta njegove najbolje izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O bivšem treneru Fabiju Capellu

"On je imao svoj način rada. Nikada nisam otišao s njim na večeru. Mislim da nitko od igrača nije, ali ako ga sudite po rezultatima teško je bilo što za reći. Capello se zna nositi u teškim situacijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Arrigo Sacchiju, još jednom bivšem treneru Milana

"On je najveći nogometni revolucionar. Možda stalno ponavlja iste ideje i zna biti monoton, ali njegove ideje su dale temelje igri svake momčadi i kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Ruiju Costi i Zinedineu Zidaneu

"Costa je nevjerojatan igrač, svjetska klasa. Jedini je osim Zidanea koji može promijeniti izgled svake momčadi. Možda je i kompletniji igrač od Zidanea".

O talijanskoj politici

"Hrvat sam, ali mi je Italija druga domovina. Ovdje sam odrastao i zahvalan sam zbog toga. Uvijek će to biti fantastična zemlja. Međutim, previše ste kritični i izgubili ste samopoštovanje. Vaša politička klasa vas je opljačkala. Oteli su vam osmijehe s lica i optimizam. Treba biti snažan i oduprijeti se tomu, a to nije lako".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O napuštanju Milana

"Bio sam sretan u Milanu. Bilo mi je lijepo i otišao sam u pravo vrijeme kada je klub započinjao novu eru".

O talijanskoj reprezentaciji

"Ozbiljna je situacija. Bit će teško proizvesti novog Tottija ili Buffona. Potrebno je stvoriti nove igrače, a ne rezultate, barem u mlađim uzrastima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo