TAJNO 'ORUŽJE' ZA HRVATE: / Prosinečki ima pakleni plan, a glavni igrač mu je u zatvoru

Image
Foto: AFP

Izbornik Azerbajdžana Robert Prosinečki spominje se u taboru Vatrenih kao najveća prijetnja hrvatskim nogometašima.

2.9.2015.
21:23
AFP
VOYO logo

Hrvatska sutra s početkom u 18 sati igra eurokvalifikacijsku utakmicu protiv Azerbajdžana, a legendarni hrvatski nogometaš Robert Prosinečki promijenio je čitav pristup igre Azerbajdžana, a inzistirao je i da se utakmica ne igra ni na Olimpijskom stadionu, ni na Stadionu Tofi Bahamov koji prima 40.000 gledatelja, nego na malom stadionu Neftčija gdje vlada vatrenija navijačka atmosfera i koji prima oko 12 000 ljudi.

Image
NIKO KOVAČ ISTIČE: /

'Ja i Prosinečki smo nekada bili suigrači, ali više ne igramo zajedno'

Image
NIKO KOVAČ ISTIČE: /

'Ja i Prosinečki smo nekada bili suigrači, ali više ne igramo zajedno'

Žuti se uzda u navijački pritisak, jer i sam zna kako su mu šanse protiv Hrvatske-male. U najavi sraza, Prosinečki je kazao kako će se "njegova momčad braniti, pa što bude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajno oružje

Što se tiče samog stadiona, njegov kapacitet je 15.000 mjesta, nema atletske staze i navijačko ozračje je pakleno. Tribine su blizu terena i sve je nekako zbijeno. Pa još uz vrućinu od 35, čak i do 40 stupnjeva Celzijevih ovih dana i bogatu nagradu saveza koji je navodno azerbajdžanskim nogometašima obećao tri milijuna eura, Prosinečki bi mogao imati "vjetar u leđa".

No, hrvatski nogometaši su preiskusni da bi podlegli takvom ambijentu, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i društvo igraju u velikim klubovima na čijim susretima vlada sjajna atmosfera, stadioni su puni i naviknuli su na paklene atmosfere. Uz to, Modrić i Mandžukić igrali su za Dinamo u vrijeme kad su Bad Blue Boysi bili prisutni na stadionu, a takvu navijačku atmosferu imao je malo tko na svojim stadionima u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zasigurno najveći problem Prosinečkom predstavlja neigranje njegovom ponajboljeg igrača koji se nalazi - u zatvoru.

Naručio da pretuku novinara, a novinar je na kraju umro od ozljeda

Javid Husejnov (27) nedavno je, nakon kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu između njegove Gabalei APOEL-a, razvio tursku zastavu. Jedan mu je novinar napisao da to nije bilo primjereno, na što mu je Husejnov najprije telefonski prijetio, a potom naručio svoje rođake da ga pretuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je naumio, to je i ostvario. Novinar je dobio takve batine da je na kraju i podlegao ozljedama. Slučaj je jako odjeknuo u domaćim i svjetskim medijima, skandal je ostavio velik trag i na reprezentaciju i na azerbajdžanski nogomet. Husejnov je na kraju i priveden i sada čeka zasluženu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo