TAJNI PAKT: / Finalisti Lige prvaka postigli dogovor koji se neće svidjeti konkurenciji

Image
Foto: AFP

Katalonski dnevni list El Mundo Deportivo donosi u četvrtak zanimljivu priču o navodnom tajnom paktu koji su sklopili ovogodišnji finalisti Lige prvaka Barcelona i Juventus.

18.6.2015.
11:42
AFP
VOYO logo

Predmet njihova dogovora je sjajni veznjak Stare damePaul Pogba kojeg Barcelona uskoro želi vidjeti u svojim redovima. Nadali su se u redovima europskog prvaka da će već ovo ljeto uspjeti dovesti 22-godišnjeg Francuza, naravno pod uvjetom da im bude ukinuta zabrana transfera, ali posao će ipak biti prolongiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mundo Deportivo navodi da su se u utorak u Milanu sastali Barcelonin savjetnik za transfere Ariedo Braida i sportski direktor Juventusa Beppe Marotta. Tom je prilikom Marotta otkrio da je klub primio samo dvije službene ponude za Pogbu - od Barcelone i Manchester Cityja. Englezi su se, međutim, pomalo počeli okretati alternativama jer shvaćaju da bi mogli izgubiti ovu utrku. S druge strane, iz Real Madrida povremeno šalju signale da im se Pogba sviđa, najčešće preko svoje legende i trenera druge momčadi Zinedinea Zidanea, ali službenu ponudu nisu uputili.

Evrin savjet

Barcelona je, dakle, izraziti favorit, ali transfer će, po svemu sudeći, biti realiziran tek na ljeto sljedeće godine. Pogbu je, naime, njegov suigrač i sunarodnjak Patrice Evra uspio uvjeriti da mu je bolje da uoči Eura kojem je Francuska domaćin ne mijenja klub kako zbog eventualnih problema s prilagodbom ne bi pao u formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni su stoga predložili da kupe Pogbu odmah i posude ga na godinu dana Juventusu, ali ta se ideja Torinezima nije svidjela jer smataju da su preveliki klub da bi posuđivali igrače na taj način. Stoga je navodno postignut dogovor koji je trebao ostati u tajnosti da će Barcelona sljedeće ljeto imati prednost prvokupa, a očekuje se da će se Pogbina cijena kretati oko 80 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo