Švicarci gube Shaqirija, Xhaku i Behramija?

Švicarski nogometni savez i svi stanovnici te alpske zemlje mogu početi strahovati za gubitak trojice vrlo kvalitetnih igrača u skorašnjoj budućnosti...

9.9.2012.
13:54
VOYO logo

Nakon sjajnih predstava protiv Hrvatske (4-2) i na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije u Ljubljani (2-0), svi nogometni stručnjaci složili su se da je pred Švicarskom sjajno nogometno razdoblje. Međutim, ukoliko Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) dopusti Kosovu da osnuje vlastiti savez i reprezentaciju, Švicarci bi mogli ostati bez "kralježnice" momčadi.

Xherdan Shaqiri (Bayern), Granit Xhaka (Borussia (M)) i Valon Behrami (Napoli) ključni su igrači reprezentacije porijeklom s Kosova. Ukoliko Kosovo dobije priliku da zaigra u škorašnjim natjecanjima UEFA-e i FIFA-e, spomenuti igrači imat će pravo na odabir za koga će igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da je to jedna tema za razmišljanje. Dolazim s Kosova. Ukoliko dobijemo reprezentaciju razmotrit ću situaciju", rekao je Shaqiri za švicarski Blick, a na njega se nadovezao Xhaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmislio bih o Kosovu, ali još je prerano za razmišljanja o tome, jer se to nebi trebalo dogoditi u narednih nekoliko godina. Tko zna što će se dotada dogoditi i gdje ćemo mi tada biti. Možda me tada reprezentacija Švicarske više neće ni trebati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo