'SVE SE SVODI NA TO KAKO ŽELITE UMRIJETI': / Čudesan vikend u kojem su Hrvati zagorčavali život velikanima

Image
Foto: AFP

Senzacionalan su vikend imala trojica hrvatskih trenera koji rade u najjačim europskim nogometnim ligama.

28.11.2016.
12:49
AFP
VOYO logo

Priču je započeo čudesni Niko Kovač kojem ove sezone na klupi Eintrachta iz Frankfurta sve ide od ruke. Prošle je sezone bivši hrvatski izbornik spasio klub od ispadanja iz prve lige, a onda je s njim krenuo u uspon kakav nitko nije mogao očekivati. Pobijedio je ove sezone Schalke, Bayer Leverskusen, uzeo bod moćnom Bayernu, a šlag na tortu je bila subotnja pobjeda protiv Borussije Dortmund.

Image
FANTASTIČAN USPJEH: /

Niko Kovač srušio slavni klub i zasjeo na treće mjesto poretka! Bayern slavio u velikom derbiju

Image
FANTASTIČAN USPJEH: /

Niko Kovač srušio slavni klub i zasjeo na treće mjesto poretka! Bayern slavio u velikom derbiju

'Moramo ostati na zemlji'

Crno-žuti su u Frankfurt stigli na krilima pobjede protiv Bayerna u prošlom kolu, ali ostali su nasukani. Kovač je nadmudrio i Thomasa Tuchela, Eintracht je slavio s 2-1 i došao do četvrte pobjede u posljednjih pet kola. Nakon 12 kola drži senzacionalno četvrto mjesto, odnosno poziciju koja vodi u Ligu prvaka! Daleko je još taj cilj, ali Kovač doista briljira ove sezone. Njegova momčad je dosad primila samo deset golova u prvenstvu i izjednačila klupski rekord iz sezone 1990/91.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim pretjerivati. Moramo ostati na zemlji, ostati racionalni, ne smijemo se uzdignuti nakon ovog rezultata", skromno je istaknuo Kovač nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strašan posao u talijanskoj Seriji A radi Ivan Jurić. Nakon što je u prvu ligu uveo mali Crotone sjeo je na klupu Genoe s kojom poslije 13 kola drži deveto mjesto, uz odigranu utakmicu manje. U desetom kolu je deklasirao veliki Milan s 3-0, potom je uslijedila 'kreativna stanka' koja je trajala tri kola, da bi u nedjelju srušio aktualnog prvaka Juventus s 3-1! Vodeća momčad lige nije znala što ju je snašlo, u 29. minuti je već treći put vadila loptu iz mreže.

'Patimo zbog rujna'

"U susretima protiv Juventusa sve se svodi na to kako želite 'umrijeti'. Povučete li se u obranu, prije ili kasnije postići će vam gol, kao što je to nama napravio Pjanić, ali imate šanse zaigrate li agresivno i krenete u juriš na njih", objasnio je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesan vikend hrvatskih stručnjaka zaključio je Slaven Bilić. Istina, on jedini nije uspio doći do pobjede, ali i bod protiv Manchester Uniteda (1-1) na Old Traffordu je uvijek pravi pothvat. Čak i ako su Crveni vragovi u krizi kao što je to slučaj (i) ove sezone. West Ham je poveo već u drugoj minuti, ali nije se uspio obraniti. No, i remi bi mogao biti veliki poticaj posrnuloj Bilićevoj momčadi da se napokon podigne i približi prošlosezonskoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I nakon poraza od Tottenhama bio sam pozitivan, iako smo izgubili. Patimo i dalje zbog rujna kada smo imali puno ozljeda i bili u lošoj formi. Ali sada smo opet dobri. Ako ovako nastavimo, samo je pitanje kada će stići bodovi", poručio je bivši hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo