Tužan završetak / Sve nade su se ugasile: Identificirano tijelo pronađeno u avionu, radi se o Emilianu Sali

Image
Foto: @Sporf/Twitter

Sala je krenuo u Cardiff prije 17 dana malim avionom u kojem su bili on i pilot David Ibbotson

8.2.2019.
0:00
@Sporf/Twitter
VOYO logo

Završena je identifikacija tijela koje je pronađeno u avionu dva tjedna nakon nestanka nogometaša Emiliana Sale. Potvrđeno je kako se radi o nogometašu koji je nekoliko dana prije nestanka potpisao za Cardiff City.

"Tijelo koje je stiglo danas u luku je i službeno identificirano kao tijelo nogometaša Emiliana Sale", objavila je policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji Emiliana Sale i pilota Davida Ibbotsona su obaviještene. "Imaju potporu naših institucija u ovim teškim trenucima, dok smo svi s njima i u mislima", stoji u objavi policije u kojoj se dodaje kako će se istraga, o okolnostima koje su dovele do rušenja zrakoplova, nastaviti.

Argentinski nogometaš Emiliano Sala smrtno je stradao u avionskoj nesreći dok je letio iz Nantesa u Cardiff. Njegovo tijelo je policija identificirala nakon što ga je izvukla iz aviona koji se srušio i potonuo u kanalu La Manche, pišu britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija izvlačenja Salinog tijela iz aviona s dubine od 63 metra trajala je dva dana, a spasiocima nisu u korist išli ni loši vremenski uvjeti koji su im otežavali posao još od prvog dana Salinog nestanka.

Image

Velika spasilačka akcija: Pogledajte kako je izgledalo izvlačenje tijela Emiliana Sale iz potonulog aviona

Image

Velika spasilačka akcija: Pogledajte kako je izgledalo izvlačenje tijela Emiliana Sale iz potonulog aviona

Sala je krenuo u Cardiff prije 17 dana malim avionom u kojem su bili on i pilot David Ibbotson. Puno faktora koji su kasnije otkriveni utjecali su na nesreću. Sam Sala rekao je da mu avion izgleda kao da će se srušiti, a pilot Ibbotson već je prije skrivio nesreću. A ni vremenske prilike nisu im išle na ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avion je nestao iznad La Manchea te ga državne službe u velikoj portazi nisu mogle pronaći. No, Salina obitelj nije odustajala. Angažirali su privatnu tvrtku koja je na kraju i pronašla ostatke aviona na dnu mora. U potrazi su pomogli i brojni nogometaši koji su donirali više od 300 tisuća eura za pomoć.

Tijelo u avionu danas je identificirano, dok drugo još uvijek nije pronađeno. Na tribinama i izvan stadiona mogu se vidjeti transparenti kojima navijači žele Sali "sretan put u zemlju anđela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo