SVE KONTROVERZE VIKTORA KASSAIJA: / Mađarskom sucu ovakve se pogreške ne događaju prvi put

Image

Viktor Kassai doživljvava noćnu moru svakog nogometnog suca, nakon utakmice Reala i Bayerna govori se o njegovim pogreškama, a ne o potezima igrača.

19.4.2017.
13:09
VOYO logo

VIDEO KOJI DAJE ODGOVORE: Pogledajte kompilaciju svih dvojbenih situacija i pogrešaka suca koji je gurnuo Real u polufinale

Image
VIDEO KOJI DAJE ODGOVORE: /

Pogledajte kompilaciju svih dvojbenih situacija i pogrešaka suca koji je gurnuo Real u polufinale

Image
VIDEO KOJI DAJE ODGOVORE: /

Pogledajte kompilaciju svih dvojbenih situacija i pogrešaka suca koji je gurnuo Real u polufinale

Svaki sudac, prije ili kasnije, napravi kardinalne pogreške na utakmici, a Kassaiju ovo nije prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još od "malih nogu", ovaj 42-godišnjak rođen u Tatabanyi bio je posvećen sudačkom poslu. S 14 godina položio je sudačke ispite i tri godine kasnije počeo suditi u četvrtoj mađarskoj ligi. S 23 godine je kao najmlađi mađarski sudac debitirao u tamošnjoj prvoj ligi, a 2003., s 28 godina našao se na Fifinoj listi sudaca.

Sudio finale Lige prvaka

S 33 godine debitirao je na velikim natjecanjima, bio je četvrti sudac na Euru 2008. godine, a iste godine na Olimpijskim igrama u Pekingu sudio je finale Argentine i Nigerije. Dvije godine kasnije, 2010. bio je sudac na utakmici Svjetskog prvenstva između Španjolske i Njemačke. Godinu dana nakon toga doživio je vrhunac karijere sudeći finale Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda na Wembleyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Kassai ima popis velikih pogrešaka. Dobro ga je zapamtio Arsene Wenger i njegov Arsenal na utakmici protiv Brage u grupnoj fazi Lige prvaka. Kod 0:0 nije dosudio očiti penal za "topnike", a Carlos Vela dobio je žuti karton zbog glube. Na kraju su Porutgalci slavili s 2:0.

U studenom 2010. Kassai je sudio utakmicu grupne faze Lige prvaka između Sporting Brage i Arsenala, a mađarski sudac nije svirao očigledan kazneni udarac za topnike kod 0:0 te je dodijelio žuti karton Arsenalovom Carlosu Veli zbog glume. Wenger je ovu spornu odluku nazvao "potpunom enigmom", a portugalci su na kraju pobijedili 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi koristio VAR

Na Euru 2012. puno razloga za povike na Kassaija imali su domaćini Ukrajinci, jer na utakmici protiv Engleske (1:1) nije priznao pogodak iako je lopta prešla gol crtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Kassai je u povijest suđenja ostao upisan kao prvi koji je koristio sustav VAR (video assistant referee), video-pomoć sucima i to na klupskom SP-u u Japanu prošle godine. Dosudio je jedanaesterac za Kashimu protiv Atletico Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi jako dobro da je Kassai imao tu pomoć i na Santiago Bernabeuu, na utakmici Reala i Bayerna. Danas sigurno ne bi bio najspominjanija osoba u svijetu sporta. Zasjenio je čak i Cristiana Ronalda i njegov hat-trick kojim je došao do 100 golova u Ligi prvaka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo