ČUDO SE IPAK NIJE DOGODILO: / Barcelona se protiv Juventusa ispromašivala i ispala iz Lige prvaka

Image
Foto: AFP

U uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, Barcelona nije uspijela nadoknaditi 3-0 poraz iz prvog susreta protiv Juventusa. U srijedu na Camp Nou završilo je bez golova 0-0.

19.4.2017.
22:33
AFP
VOYO logo

BARCELONA - JUVENTUS 0-0

BARCELONA: Stadion Nou Camp - 97,354 gledatelja; Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska);

Strijelci: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Iniesta, Neymar / Chiellini, Khedira

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto (od 78. Mascherano), Pique, Umtiti, Jordi Alba - Rakitić (od 54. Alcacer), Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

JUVENTUS: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanić, Cuadrado (od 83. Lemina), Dybala (od Barzagli), Mandžukić - Higuain (od 88. Asamoah)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dugo će Barcelona i njeni navijači pamtiti ovu utakmicu. Katalonski gigant u utakmici je imao tek jedan udarac u okvir gola i veliki broj onih koji su završili tik uz vratnice, koji su išli iznad gola, koji su trebali završiti u mreži sjajnog Buffona. Čudo se, tako, ipak nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su ovog pita - pali

Čuda se ipak ne događaju svaki dan. Nakon što je u osmini finala priredila senzaciju i nadoknadila poraz 0-4 protiv PSG-a, Barcelona to nije uspjela ponoviti i u četvrtfinalu. Premda je protiv Juventusa lovila gol manje nakon što je u Torinu izgubila (0-3), ovoga puta nije uspjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo je postalo jasno kako je Juventus ipak ozbiljnija i kompaktnija momčad od PSG-a. Talijani su na putu do četvrtfinala primili samo dva gola. U deset susreta samo dva gola i to oba u natjecanju po skupinama. Osminu finala (Porto), potom i dvije utakmice protiv Barce prošli su neokrznuti.

Messi promašio zicer u prvom dijelu

Juve je šest puta slavio 3-0 u fazi na ispadanja i svih šest puta prošao dalje. Juve i Barca su u četvrtfinalu igrali i 2003. godine, a dalje je također prošao Juve. Nakon 1-1 u Torinu, Talijani su na Camp Nou nakon produžetaka slavili 2-1. Te sezone Juventus je izborio finale u kojem je izgubio od Milana nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pravu priliku domaćin je imao u 19. minuti kada je Lionel Messi sa desetak metara pucao pored gola. U 22. minuti je zaprijetio je i Neymar, ali ponovo loše. Novu priliku Barca je čekala do 31. minute kada je Messi opalio s ruba kaznenog prostora, ali je Buffon odlično reagirao. Najbolju priliku Juve je imao u 38. minuti kada je Higuain pucao, ali ravno u Ter Stegena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cuadrado mogao zabiti

Na otvaranju drugog poluvremena Cuardado je mogao otkloniti sve dvojbe, ali je pucao pored gola. Uzvratio je Messi pucajući u 52. preko gola. I četiri minute kasnije zaprijetio je Argentinac, ali je Buffon skrenuo loptu u korner. Messi je i u 66. minuti imao sjajnu priliku, ali je nakon nesigurne reakcije Buffona pucao preko gola. Do kraja utakmice Barca je dominirala, ali nije uspjela probiti gostujuću obranu.

Barca je u desetom uzastopnom četvrtfinalu treći put ispala, dok je Juve po drugi put u tri sezone stigao do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve, dok je Ivan Rakitić igrao do 54. minute za Barcu. Tako su Juventus, Monaco, Real Madrid i Atletico Madrid polufinalisti Lige prvaka, a ždrijeb parova bit će u petak u Nyonu u 12.00.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' - GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Neymar je ubacio jednu dobru loptu u peterac, Mascherano ju je loše zahvatio, doduše bio je u teškoj poziciji, ali sjajno je to obranio Buffon.

77' - Barcelona i dalje pokušava zabiti gol. Juve se disciplinirano brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Još jedan veliki promašaj Messija. Nije dobro ovaj čudesni nogometaš zahvatio loptu na volej i ona je otišla preko gola.

62' - Neymar je prošao Pjanića, tukao s nekih 19 metara, i ovo je otišlo iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Alcaser je ušao, Rakitić izašao iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Messi je pucao iz slobodnjaka s nekih 20 metara iznad grede.

56' - Messi protiv Juventusa: Rakitić je dodao, Messi tukao s 17 metara, ali otišlo je to tik uz vratnicu Buffona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Cuadrado radi probleme Barceloni po desnoj strani. Pucao je Cuadrado iz teške pozicije, obranio je i to Ter Stegen.

52' - Kombinirali su Neymar i Messi na rubu šesnaest metara, pucao je Argentinac preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Juve je povukao kontru, lopta je došla na desnoj strani kod Cuadrada, odlično je po travi pucao iz kosa, ali krajnjim naporom brani to Ter Stegen.

49' - Rakitić je pokušao ubaciti s lijeve strane, ali lopta se odbila od Mandžukića u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Barcelona je dominirala, ali Juventus se hrabro postavio, pokazao talijansku moć, disciplinu, kvalitetu, pokazao kako se brani u svim linijama i katalonsko još jedno čudo itekako je upitno. Očekujemo golove u nastavku susreta. Teško je za očekivati da ih neće biti.

37' - Miralem Pjanić uputio je u kazneni prostor jednu loptu s očima prema Higuainu. Sjajni Argentinac je iz okreta tukao, ali lako to uzima Ter Stegen.

31' - Messi se naljutio. Prvo je dobro tukao s nekih 16 metara, a onda u popravnom ponovo iz kosa s lijeve strane, ali nema potrebe sad za intervencijom velikog Buffona.

21' - Barca sad dominira! Preuzeli su inicijativu i najviše nadiru po lijevoj strani preko Neymara koji sad nije bio precizan. Bolja je Barcelona u zadnjih 5-7 minuta, samo oni igraju. Juve strpljivo čeka svoju šansu iz polukontri i kontri.

19' - MESSI PROMAŠUJE ONO ŠTO JE ZA NJEGA INAČE NEMOGUĆE ZA PROMAŠITI: Argentincu je, nakon kombinacije, došla lopta na lijevu nogu na nekih 13 metara od gola Buffona. Oko njega nije bio blizu niti jedan igrač osim sjajnog Chiellinija, imao je Argentinac čistu situaciju za gol, izglednu priliku. Nije zabio. Eto, i veliki Messi može promašiti. Pa čak i u ovako dobrim prilikama.

18' - Rakitić i Mandžukić jednu su, u ovih prvih 18. minuta, jedni od zapaženijih igrača na terenu.

15' - Rakitić je bio pucao s 18 metara, ali odlazi to preko gola.

13' - Sjevnulo je preko prečke Ter Stegena! Odbila se lopti na poluvolej Higuanu, opalio je Pipita snažno, ali odlazi to preko gola njemačkog čuvara mreže. Juve nastoji igrati, Juve se ne brani i to je dobro za nogomet. Nema govora o nekakvoj defenzivi. Barem za sad.

9' - Na Camp Nou u 99.99% slučajeva posjedom dominira Barca, ali u prvih deset minuta Juventus čuva posjed i nastoji igrati u njihovoj polovici. Domaći se uzdaju najviše u Neymara koji opasno nadire po lijevoj strani. Mandžukić, s druge strane, pristišće na lijevom boku, Rakitić također igra oštro u obrani.

5' - Neymar se sletio u kazneni prostor Juventusa, ali čisti to obrana Talijana. Navijači se bune, traži se kazneni udarac, Kuipers pokazuje da nema govora o penalu za Barcu.

4' - Rakitić je u jednom duelu srušio Dybalu.

3' - Jordi Alba ispucao je jednu loptu prema naprijed pod pritiskom nogometaša Stare dame.

1' - Barcelona se odmah bacila na glavu. Pritisak Higuaina i Dybale na stoperske pozicije Umtitija i Sergi Roberta.

1' - POČELA JE UTAKMICA

20.42 - Juventus u Ligi prvaka nije primio gol 441 minutu. Posljednja lopta koja je završila u mreži Buffona bila je ona Nica Pareje u Sevilli u petom kolu skupine Lige prvaka. Barcelona je, pak, u zadnjih 15 utakmica u Ligi prvaka na Nou Campu 15 puta pobijedila. Zabili su 50 golova i primili samo sedam. Kakav će to obračun biti.

20.41 - Igrači Barcelone i Juventusa izašli su na travnjak pred gotovo 100 000 navijača. Tribine su uzavrele, na tisuće zastavica u bojama Barcelone viju se slavnim stadionom koji se, tijekom svoje povijesti, nagledao velikih utakmica. A ova je zasigurno jedna od njih.

19.37 - Došli su i sastavi. Mario Mandžukić započet će susret u prvih 11 na lijevom krilu gdje će ordinirati i pomagati Dybali i Higuainu. Naravno, i s golgeterskim ambicijama. Enrique je najavio kako će Barca napasti Juve s devet igrača, pa se očekivala 3-4-3 formacija kao protiv PSG-a. Izgleda da od toga nema ništa jer je poslao momčad u 4-3-3 formaciji. Ivan Rakitić počinje na desnoj strani veznog trolista koji će u ovom dvoboju morati biti na iznimno visokom nivou, ako se misli kreirati čudo protiv Stare dame.

Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Iniesta, Busquts, Rakitić; Suarez, Messi, Neymar

18.54 - Glavni sudac ovog dvoboja bit će poznati nizozemski sudac Bjorn Kuipers (44). Inače, radi se o sudačkom arbitru koji je u prošlosti nekim svojim sudačkim odlukama bio naklonjen katalonskom gigantu. Barem tako izgleda. Naime, prije pet godina, u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka koje se također igralo na Camp Nouu, Guardiolina Barcelona, tada aktualni prvak Europe, dočekala je Milan nakon 0-0 u prvom susretu na Giuseppe Meazzi. Rossonere je tada vodio Max Allegri koji će večeras na istom mjestu biti kao trener Juventusa.

Image

Kuipers je dosudio penal za Barcu iz kojeg je argentinski čarobnjak Messi pogodio za vodstvo, ali Nocerino je izjednačio na 1-1 svladavši Valdesa. U toj utakmici je pet minuta prije kraja prvog dijela, Kuipers izmislio još jedan penal za Barcelonu, koji je realizirao Messi. Talijani, stoga, uoči susreta pomalo i gledaju prema suđenju Kuipersa i nadaju se kako se tako nešto neće dogoditi i njima.

Image

Iznimno težak posao je pred španjolskim prvacima, toliko težak da je trener momčadi Luis Enrique već spomenuo formaciju s osmoricom napadački orijentiranih igrača, a na istom je tragu u svojim razmišljanjima i Andres Iniesta koji kaže:

Image
DEBAKL BARCELONE U TORINU: /

Juventus na krilima Dybale stigao do uvjerljive pobjede, Kataloncima treba novo čudo

Image
DEBAKL BARCELONE U TORINU: /

Juventus na krilima Dybale stigao do uvjerljive pobjede, Kataloncima treba novo čudo

"Utakmici ne može pristupiti drugačije nego napadački. Moramo stvoriti što je više šansi moguće i tada vidjeti što će ili što neće napraviti Juventus. Neovisno o tome hoće li nas napasti ili se koncentrirati na obranu naš se pristup neće promijeniti jer situacija nalaže moramo igrati napadački."

Napadački trojac Lionel Messi-Luis Suarez-Neymar garancija je uzbuđenja pred Juventusovim golom. Svjestan je toga i branič momčadi Giorgio Chiellini, inače i strijelac posljednjeg gola u njihovom prošlotjednom susretu, koji ih je usporedio s morskim psom u trenucima kad nanjuši krv:

"Barcelona ima najbolji napad na svijetu i zato trebamo biti kompaktni i igrati visoki presing. To znači da Messija, Suareza i Neymara moramo držati daleko od opasne zone. Ako se budemo ugnjezdili pred našim golom i pokušavali izdržati njihov pritisak, onda ćemo izgubiti. No, znati kako se postaviti protiv njih, jedna je stvar, a nešto sasvim drugo je kako to izvesti na terenu."

"Barcelona je protiv PSG-a pokazala da je u stanju napraviti čudo i zato moramo biti oprezni. Ne znam hoće li nam pobjeda od 3-0 biti dovoljna za prolaz, ali na Camp Nou moramo biti borci i odigrati kao u prvoj utakmici u Torinu. Istina, i oni će morati paziti na nas, jer sam uvjeren da imamo kvalitetu da prođemo u polufinale", dodao je Gonzalo Higuain.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo