Svaka čast na borbi, ali Hajdukovci ne mogu bolje!

Na žalost svih ljubitelja nogometa u Splitu, Hajduk se poskliznuo već na prvoj europskoj stepenici.

5.8.2011.
0:02
VOYO logo

Stokeovih 1:0 iz prve utakmice, pokazalo se, bila je ogromna prednost. Engleski nogometaši najavljivali su kako u Split dolaze postići pogodak jer im Hajduk nikako neće moće dati tri.

Tako je i bilo, Stoke je postigao pogodak, doduše uz pomoć Ljube Miličevića, no jedno je jasno, da se na Poljudu igra još 90 minuta, limitirani Hajduk ne bi uspio postići pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo još od utakmice protiv Šibenika kada su hrabri izabranici Vjekoslava Lokice, na Poljudu Bijele držali u šaci do samog kraja utakmice. Dvije minute prije kraja zabio je Tomasov, koji je spasio Splićane od blamaže, ali i zamazao oči cijelom splitskom nogometnom puku.

Slijedila je 'nula' protiv europskog prvaka Barcelone i bacila u euforiju ionako lako 'zapaljivi' Split. No, prvi problemi došli su na gostovanju kod Stokea, a potom su Krešini momci izgubili utakmicu i u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret protiv Stokea na Poljudu najavljen je kao biti ili ne biti, i ispostavilo se da je ipak ispalo 'ne biti'. Kao i obično poljudsko ozračje bilo je predivno, tribine su bile popunjene do posljednjeg mjesta, no po starom dobrom običaju zakazali su igrači na terenu.

Ustanovilo se kako Hajduk nije momčad koja tek tako može probiti bunker, a kamoli ovaj tvrd i kvalitetan kakav je na Poljudu bio Stokeov. Igrači Tonyja Pulisa često su zadavali glavobolje najjačim engleskim momčadima poput Manchester Uniteda, Chelsea ili Arsenala, pa kako ne bi i bezidejnim Splićanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli su tek u nekoliko navrata došli do prilike za gol. Nisu to bile izrađene akcije, no Brkljača je u 5. minuti mogao zabiti za vodstvo, kao i Vuković koji je u 17. minuti iz daljine potegao tik u vratnicu.

S druge strane Subašić uopće nije imao posla, no Englezi se tim nisu ni zamarali. U nastavku, Hajduk je potpuno zagospodario terenom, no inicijativa igrača Krasimira Balakova nije urodila plodom, preciznije, domačini u drugom dijelu nisu stvorili ni jednu izglednu prigodu za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek su Anas Sharbini i Trebotić u nekoliko navrata pokušavali iz daljine, no njihovi udarci nisu pronašli put do mreže. U posljednjih 15 minuta Stoke je pao, a Splićani to nisu uspjeli iskoristiti, naprotiv još su si za kraj sami zabili pogodak.

Djelo je to Ljube Miličevića koji je u debiju za Bijele matirao Subašića nekoliko sekundi prije kraja. Tako se Europski san na Poljudu srušio kao kula od karata, no Krešinim igračima uvijek ostaje HNL, iako i tamo već zaostaju velika tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108030673006 arti-201108030423006 arti-201108030169006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo