SUPERLIGA UZVRAĆA UDARAC: / Real, Barca i Juventus će tužiti engleske velikane koji su ih 'izdali' nakon samo dva dana?

Image

U Superligi je ostalo šest klubova, španjolski Real Madrid, Atletico i Barcelona, te talijanski Juventus, Milan i Inter

21.4.2021.
8:40
VOYO logo

Novonastalo natjecanje moćnih klubova, europska Superliga, doživjela je veliki udarac u utorak nakon što se iz nje povuklo svih šest engleskih klubova, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea.

Image
POTPUNI KRAH SUPERLIGE: /

Istupili svi engleski klubovi, zvijezda Barce ekspresno reagirala s porukom svima

Image
POTPUNI KRAH SUPERLIGE: /

Istupili svi engleski klubovi, zvijezda Barce ekspresno reagirala s porukom svima

Tako su u natjecanju ostali Real Madrid, Atletico, Barcelona, Juventus, Milan i Inter, koji su u svojhem priopćenju potvrdili da najmeravaju nastaviti s planiranom organizacijom Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez odustajanja

“Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu”, navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

Ti klubovi nisu odustali od svojeg kontroverznog projekta, a čini se da se planiraju i osvetiti Englezima koji su ih napustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josep Perdol sa španjolskog El Chiringuita objavio je u srijedu ujutro da Superliga i namjerava tužiti engleske klubove koji su je napustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, najava Superlige je izazvala protivljenje europske i svjetske krovne organizacije UEFA-e i FIFA-e. UEFA je zatim predstavila novi format Lige prvaka od 2024. godine koji bi išao na ruku bogatijim klubovima, no koji nije radikalan poput Superlige.

"Europska Superliga je uvjerena da se aktualni 'status quo' u europskom nogometu treba promijeniti. Predlažemo novo europsko natjecanje jer postojeći sustav ne funkcionira", priopćila je Superliga čiji je predsjednik Florentino Perez, čelni čovjek Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo