Kakav početak sezone: Rijeka šokirala 'europski' Dinamo i osvojila Superkup

Kakav početak nove sezone! Rijeka je ponovo šokirala Dinamo! Bijeli s Kantride su s 2:1 svladali aktualnog prvaka Hrvatske Dinamo i osvojili svoj prvi Superkup u povijesti.

11.7.2014.
8:14
VOYO logo

Tako je Rijeka iz trećeg pokušaja osvojila trofej koji je htjela, i na najbolji način započela novu sezonu u kojoj će, čini se, ponovo imati važnu ulogu.

Dinamo je u još jednu sezonu ušao kao favorit za osvajanje naslova prvaka, a ovog puta nije uspio osvojiti Superkup. Zagrepčani su na noge Riječanima stigli u prilično okrnjenom sastavu. Nije bilo alžirskog reprezentativca Soudanija i Fernandesa koji su bili okosnice igre 'modrih' u prošloj sezoni, a priliku da debitiraju u plavom dresu dobili su Eduardo, Sigali, Machado, Goncalo i Pjaca. S druge strane, Kek je riječkoj publici predstavio Samardžića i Keka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrom u prvih dvadesetak minuta dvoboja na svom stadionu, u svom hramu,, Rijeka je najavila da bi Dinamova dominacija u HR nogometu mogla postati prošlost. Kekovi nogometaši su u ovom dvoboju prezentirali odličan nogomet, brzo su osvojali lopte i dolazili pred vrata Dinama. Obrana Modrih je izgledala prilično smušeno i trener Zoran Mamić će imati pune ruke posla kako bi to sve posložili za novu sezonu.

Rijeka je povela u 11. minuti. Anas Sharbini izveo je slobodni udarac, a najbolje se u kaznenom prostoru Dinama snašao Samardžić koji je zabio prvi gol za nakon samo 11. minuta u dresu Rijeke. Odličan debi za ovog igrača koji je ovim golom pokazao da se na njega itekako može računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Dinamo kao da se malo probudio. Očito šokiran golom krenuo je intenzivnije napadati. Posebno su opasni bili iz prekida, a iz jednog takvog stigli su do izjednačenja. Machado je ubacio s lijeve strane a loptu glavom iza Vargića sprema Sigali.

U nastavku je trener Dinama Zoran Mamić izvadio Goncala i dao priliku Marcelu Brozoviću, dok je Kek odgovorio ubacivanjem Kvržića umjesto Anasa Sharbinija! U međuvremenu je tandem Antolić - Pjaca kreirao dobru priliku za Dinamo kada je Antolić pucao s dvadesetak metara, Vargić obranio a u ponovoljenom pokušaju Pjaca puca glavom, ali pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je bolje izgledao u drugom poluvremenu, ali Rijeka je bila ta koja je ponovo povela. Nakon što je ispustio novi zicer Krstanović se iskupio se asistencijom Moisesu koji je približio domaćine novom trofeju. tad je cijeli stadion bio u deliriju, a domaći navijači su još jače počeli davati podršku svojim nogometašima.

Do kraja dovobja Dinamo je ubacio u brzinu više, ali čvrsta obrana Riječana bila je na visokom nivou. Čitava Rijeka slavi svoj prvi Superkup! Vjerujemo, u Rijeci će se slavit do dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo