SUKOB MIŠLJENJA: / Van Gaal je pronašao očekivani razlog za poraz svoje momčadi, ali Bilić mu to nije dao za pravo

Image
11.5.2016.
8:50
VOYO logo

Zapravo, otkrio ga je menadžer poraženog sastava Louis van Gaal ustvrdivši da je direktan utjecaj na konačan ishod imalo sve ono što se događalo prije prvog sučevog zvižduka. Nizozemski stručnjak na klupi sastava s Old Trafforda mislio je pritom na huliganske ispade domaćih navijača koji su razbili autobus gostujuće momčadi u trenucima dok je ona putovala prema poprištu utakmice, a zbog svega je i ogled kasnio 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je utjecalo na igrače

"Neobični događaji prije utakmice utjecali su na moje igrače. Ja takvih iskustva imam, oni ne i to može imati utjecaja na to", kazao je Van Gaal čija momčad nakon te zaostale utakmice 35. kola Premier lige sada, pred posljednjih 90 prvenstvenih minuta, na petom mjestu ljestvice ima bod prednosti (63:62) od šestoplasiranog West Hama.

"Nemamo pravo na isprike, ali možete stvoriti vlastito mišljenje, a fotografije će vam sve reći. U takvom svijetu živimo, znamo da se to može dogoditi i nije prvi puta da se dogodilo. West Ham je odigrao utakmicu nošen emocijama na što sam i prije nje upozoravao. Imali su podršku navijača od prve minute i to je utjecalo na sve. Ipak, mi smo Manchester United i s time se moramo znati nositi", zaključio je Nizozemac čija momčad neće vidjeti Ligu prvaka sljedeće sezone pobijedi li gradski rival City u nedjelju Swansea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/u8vK

'Samo neka emocije utječu na igrače'

S druge strane, u potpunosti drugačije raspoloženje. Pobjeda protiv velikog rivala zauvijek je zatvorila vrata stadiona duge povijesti i toga će se menadžer West Hama Slaven Bilić zauvijek rado sjećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da će ovo biti velika večer, ali pritisak je bio ogroman zato što se nismo od ovog fantastičnog stadiona željeli oprostiti ni na koji drugi način osim pobjedom. A to napraviti protiv Manchester Uniteda nije niti malo lak posao. Momci su pokazali sve što je bilo potrebno za pobjedu, niti u jednom trenutku nismo prestali vjerovati i pokazali smo fantastičan duh i karakter kojim smo stigli do potpuno zasluženog slavlja", smatra Bilić koji dodaje:

"Nemoguće je bilo reći igračima prije utakmice da se moraju smiriti, ja se nisam mogao, dlanovi su se sami znojili. Rekao sam im da nema ništa loše u tome da emocije utječu na njih, ali i da nas one moraju voditi do pobjede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Svi sastojci za sjajan film su tu

Upitan misli li da je odgoda utakmice utjecala na igrača Manchester Uniteda, Bilić je odogovorio:

"Više je to utjecalo na nas koji nismo znali kada će oni doći. Naši su igrači bili spremni i očekivali smo odgodu od petnaestak minuta i sve do trenutka dok se nisu pojavili mi smo bili ti koji nisu znali što nas očekuje. Na nas je to utjecalo više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPEKTAKULARNO: /

Ovako su se navijači West Hama oprostili od stadiona i svoje povijesti

Image
SPEKTAKULARNO: /

Ovako su se navijači West Hama oprostili od stadiona i svoje povijesti

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo