ŠUKER OBJASNIO IZBOR: / 'Tražili smo iskusnog stručnjaka, Čačić je pravo rješenje'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Ono o čemu se govorilo nakon smjene Nike Kovača, danas je i potvrđeno, Ante Čačić postao je novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

21.9.2015.
14:04
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Na Čačićevu inauguraciju smo čekali sat vremena dulje nego što je predviđeno, sjednica Izvršnog odbora se oduljila, pa je konferencija za medije pomaknuta s 14 na 15 sati.

Čačić će birati svoj stručni stožer, pitajte njega je li Šimunić unutra

"Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je Ante Čačić. Izbonik je imenovan jednoglasno! Razgovarali smo, promišljali i došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam kao i prijašnjim izbornima, koje smo odradili odgovorno", kazao je u uvodu predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugovor vrijedi do 31. srpnja 2018., uvijek smo željeli trajnija rješenja", dodao je Šuker i odgovorio hoće li Josip Šimunić biti u novom storžeru reprezentacije. "Sutra u 14 sati je presica Ante Čačića, pa pitajte njega, izbornik uvijek bira svoj stožer. Iskusan je to stručnjak, vodio je 220 ligaških utakmica", dodao je Šuker i potvrdio da se razmišljalo samo o hrvatskom stručnjaku.

"Bit će hrvatski trener, hrvatska inteligencija, zato mi je jako drago. Pogledajmo gdje je sada Slaven Bilić, nije uvijek bilo sve lijepo, ali HNS je do sada uvijek pogodio s izbornikom. Dosad je HNS uvijek uspješno birao izbornike, Izvršni odbor je uvijek pogodio u centar", kazao je predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je osam, devet sadašnjih reprezentativaca

"Iskustvo je tu bitna stavka, a Čačić je vodio osam, devet igrača iz sadašnje reprezentacije. Neću govoriti o njegovim protukandidatima, ne bi bilo fer", kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je šok terapija, instant rješenje. 1. lipnja smo bili prvi, 15. rujna smo treći u kvalifikacijama Treba nam jedinstvo, potpora, jer to naši Vatreni zaslužuju. Vrlo brzo dolazi Euro, nadam se da će kockice biti tamo", izjavio je Šuker.

Na kritike kako Čačić neće biti samostalan u radu odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i u povijesti, uvijek su se tražile primjedbe HNS-u ili loš rad Izvršnog odbora. To nije ništa loše, Romeo Jozak neće sastavljat momčad, bit će samo na klupi."

'Čestitam Dinamu, a zna se odakle dolaze otrovne strelice'

Osvrnuo se Šuker i na ostale događaje u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitam Dinamu na tri boda, bio sam na Malti, to je pokazatelj da hrvatski nogomet raste svaki dan i zbog toga smo zahvalni. Bruno Marić? Komentirali smo i to na Izvršnom odboru. Normalno da smo zabrinuti, koliko dolazi otrovnih strelica znate već odakle. IO vjeruje u svoja tijela i prepustit će im da naprave poteze u skladu s fair playom. Neka ljude odluče kako misle", zaključio je predsjednik HNS-a.

Čačić sutra objavljuje popis igrača

Pred Čačićem su naporni dani, danas do ponoći treba Uefi poslati popis igrača za preostale utakmice euro-kvalifikacija, protiv Bugarske u Maksimiru (10. listopada) i na gostovanju na Malti (13. listopada). Za sutra je zakazano novo druženje s novinarima, gdje ćemo doznati kojeg bi novog igrača, u odnosu na Kovačev popis, Čačić mogao pozvati u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO NA EURO 2016: /

Čačić priprema šok-terapiju, vraća Eduarda i zove Pivarića?

Image
KAKO NA EURO 2016: /

Čačić priprema šok-terapiju, vraća Eduarda i zove Pivarića?

Čačić ima iskustva, za razliku od svojih prethodnika u trenucima kad su sjedali na izbornički stolac. Od hrvatskih prvoligaša vodio je Zadar, Dubravu, Inter, Osijek, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Lokomotivu i Dinamo, kojeg je uveo u Ligu prvaka. S Modrima je osvojio i dvostruku krunu. S Mariborom je osvojio Kup i ušao u Europsku ligu.

Što se tiče angažmana u reprezentaciji, Čačić je od 2003. do 2006. bio asistent na klupi Libije i s mladom vrstom osvojio broncu na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljali i o Gračanu!

Konferencija za novinare trebala je biti održana nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a koja je započela u 12,00 sati i na toj sjednici trebao bi se imenovati novi izbornik. No, pojavila se informacija da je kao kandidat "uskrsnuo" Nenad Gračan, zato se sve i odužilo... No, na kraju je ipak prevladalo mišljenje da Čačić bude izbornik. U nedjelju se on oprostio od igrača Lokomotive, ostvarivši pobjedu za kraj protiv Splita. Čačić je jučer na mjesto trenera Lokomotive podnio ostavku i igračima rekao da preuzima reprezentaciju. "U subotu sam dobio potvrdu kako sam ostao jedini kandidat za izbornika", izjavio je Čačić nakon pobjede protiv Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi hrvatski izbornici

Dražan Jerković (1990. - 1991.) Stanko Poklepović (1992.) Vlatko Marković (1993.) Ćiro Blažević (1994. - 2000.) Tomislav Ivić (1994.) Mirko Jozić (2000.) Otto Barić (2002. - 2004.) Zlatko Kranjčar 2004. - 2006.) Slaven Bilić (2006- 2012.) Igor Štimac (2012. - 2013.) Niko Kovač (2013. - 2015.) Ante Čačić (2015. - )

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo