SUBAŠIĆ I MONACO SLAVE PRVI NASLOV NAKON 17 GODINA: / Čudesni klinac Mbappe još jednom oduševio

Image

Iako je već nakon prošlog kola bilo jasno da samo neka luda teorija može ostaviti nogometaše Monaca bez naslova francuskog prvaka, sada više ni ona ne postoji.

17.5.2017.
23:05
VOYO logo

U zaostaloj utakmici 31. kola Monaco je na svome stadionu Louis II svladao Saint-Etienne s 2-0 i matematički potvrdio osmi naslov u povijesti i prvi naslov poslije 2000. godine. Uoči posljednjih 90 minuta sezone Monaco ima nedostižnih šest bodova više od PSG-a. Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić i u ovoj je utakmici odradio svih 90 minuta na vratima Monaca i proslavio najveći uspjeh u karijeri.

Najmlađi u tisućljeću

Put prema pobjedi Monacu je otvorio njegov najveći dragulj, 18-godišnji Kylian Mbappe, pogotkom u 19. minuti. To mu je već 15. gol ove sezone u prvenstvu čime je postao najmlađi igrač u ovom tisućljeću koji je u jednoj od pet najjačih europskih liga ostvario takav doseg. Ujedno je i prvi tinejdžer koji je zabio 15 golova u francuskom prvenstvu još od 1985. i Stephanea Paillea (Sochaux). Valere Germain je golom u sudačkoj nadoknadi stavio 'točku na i'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je, pak, u 31. utakmici zaredom u francuskoj ligi postigao barem jedan pogodak što je niz kakav mu nikad u povijesti nije uspio. I sve je to klub iz Kneževine postigao s čak 13 igrača starih 23 ili manje godina u momčadi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonardo Jardim je na ovaj način postao drugi portugalski trener koji je osvojio naslov u Francuskoj, nakon Artura Jorgea koji je 1994. trijumfirao na klupi PSG-a.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo