STOPAMA BRANKA ZEBECA: / Niko Kovač kandidat za trenera njemačkog kluba

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač bez posla je otkad je u rujnu prošle godine napustio klupu Vatrenih. No, možda neće biti još dugo.

7.3.2016.
8:44
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Prema pisanju njemačkog Bilda, Kovač (44) je jedan od kandidata za ispražnjeno mjesto trenera Eintrachta iz Frankfurta. Nakon subotnjeg domaćeg remija protiv Ingolstadta (1-1) otkaz je u tom klubu dobio Armin Veh, a sportski direktor Bruno Hübner odmah se bacio u potragu za novim rješenjem.

U Maccabiju nije prošao

Bild ističe da se na popisu nalazi nekoliko kandidata: bivši trener Hoffenheima Markus Gisdol, nekadašnji strateg Hannovera Tayfun Korkut, potom nizozemski stručnjak Jos Luhukay koji je vodio više bundesligaških klubova, donedavni trener Kaiserslauterna Kosta Runjaić, Jens Keller koji je vodio Schalke, te naš Niko Kovač. Spomenuti dnevnik piše da su bivšeg hrvatskog izbornika klubu preporučili njegovi agenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je u siječnju bio jedan od kandidata za klupu Maccabija iz Tel Aviva, ali se izraelski klub na koncu odlučio za nizozemskog stručnjaka Petera Bosza. Hoće li s Eintrachtom nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije imati više sreće, saznat ćemo vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht je devet kola prije kraja Bundeslige na 16. mjestu koje vodi u razigravanje za ostanak. U osam proljetnih kola klub iz Frankfurta je ostvario samo jednu pobjedu. Inače, kroz povijest su Eintracht vodila dvojica hrvatskih stručnjaka - Ivica Horvat i Branko Zebec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo