STOKEOV IRAC BEZ MILOSTI ZA NAVIJAČE KOJI SU MU ZVIŽDALI: / 'Evo poruke neškolovanim praljudima, niti jedna p***a me neće promijeniti'

Image
Foto: AFP

Nastavlja se rat engleskih navijača sa irskim nogometašem oko nošenja 'poppyja'

5.11.2018.
12:40
AFP
VOYO logo

James McClean, irski nogometaš koji trenutno igra za Stoke City u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa, bio je žrtva uvreda domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice između njegovog kluba i Middlesbrougha.

Na društvenim mrežama je osvanuo video gdje skupina gostujućih navijača nakon utakmice vrijeđa irskog nogometaša zato što je, kao što čini svake godine, odbio nositi tzv "poppy" – bedž makovog cvijeta koji se u Britaniji nosi sredinom 11. mjeseca u čast tzv. Dana sjećanja – kao počast palim britanskim vojnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McClean odbija nositi 'poppy'

McClean je već nekoliko puta eksplicitno rekao kako odbija nositi poppy iz solidarnosti prema irskim žrtvama britanskog imperijalizma, a zbog toga iz godine u godinu trpi uvrede od strane navijača, što suparničkih, što vlastitih. Nakon incidenta, McClean se obratio navijačima preko svog Instagram profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni nemaju ništa u čitavom svom arsenalu što može slomiti duh Iraca koji se ne žele slomiti", napisao je nogometaš, citirajući Bobbyja Sandsa, člana IRA-e i irskog mučenika poznatog po svom aktivizmu i borbi protiv britanskog imperijalizma.

"Vaše uvrede, kada bacate stvari, kada mi zviždite, budite najgori što možete! A domaćim navijačima koji su obrazovani i koji me podržavaju: hvala vam", nastavio je Irac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijelu neškolovanih praljudi sa Boothen End tribine koji pjevaju anti-irske pjesme i koji me zovu Fenijanom: ja sam ponosan Fenijan i niti jedna p**da to neće promijeniti, tako da: slobodno pjevajte i vrijeđajte", zaključio je McClean.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo