ŠTO SE TO DOGAĐA U HRVATSKOM NOGOMETU? / Kaos nakon utakmice na Rujevici, Mišković sipao optužbe, Bruno Marić podivljao na suce, HNS šuti...

Image

Nakon remija Rijeke i Šibenika u posljednjem kolu 1. HNL najviše se priča o spornim sudačkim odlukama

4.2.2021.
11:17
VOYO logo

Rijeka je u posljednjem kolu Prve hrvatske nogometne lige na svojem terenu na svojoj Rujevici odigrala 2:2 sa Šibenikom, a u toj utakmici sudače odluke bile su u prvom planu.

Image
MIŠKOVIĆ POSLIJE VAR HORORA NA RUJEVICI: /

'Žele me isprovocirati, da se maknem iz HNS-a. Imam poruku za sve njih'

Image
MIŠKOVIĆ POSLIJE VAR HORORA NA RUJEVICI: /

'Žele me isprovocirati, da se maknem iz HNS-a. Imam poruku za sve njih'

U samoj završnici u glavnoj ulozi bili su sudac Vučković i VAR. Prvo je u 90. minuti Yateke zatresao mrežu gostiju, no nakon više od četiri minute pregledavanja snimke utvrđeno je kako je prije Yatekeova pogotka Kulenović bio u minimalnom zaleđu. Uslijedila je dugačka nadoknada u kojoj su Riječani tri puta tražili kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burno ispred sudačke svlačionice

Vučković je pregledom snimke ustanovio kako nije bilo dovoljno kontakta između Kvesića i Murića, pa da zatim igrač Šibenika nije igrao rukom u svom 16-ercu. No, međusobno potezanje Todoroskog i Arsenića u osmoj minuti nadoknade okarakterizirao je kao prekršaj braniča gostiju. Odgovornost je preuzeo kapetan Rijeke Andrijašević te pogodio za konačnih 2-2.

Riječi Novi list javlja da je nakon utakmice bilo burno ispred VAR sobe i sudačke svlačionice. Kontrolor suđenja Bruno Marić navodno je podivljao na suce i dugo ih držao zatvorene u svlačionici, a kasnije je prigovarao i nogometaš Rijeke Ivan Mance kojeg je sudac Vučković na kraju prijavio u zapisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miškovićeva poruka

Predsjednik Rijeke DamirMišković žestoko je kritizirao suce nakon utakmice.

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Damir Mišković

"Ovo što smo vidjeli je još jedna sramota VAR suca GoranaGabrila. Ovo nije prvi put da prema Rijeci, ali i općenito jer ne želim govoriti samo o Rijeci, sudi na taj način. Ovo nije prvi put, ovo se u zadnjih nekoliko kola ponavlja na štetu Rijeke", rekao je među ostalim za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Promijenit ćemo suce i sudačku komisiju'

"Priča je puno dublja, neki ljudi me žele isprovocirati, da se maknem iz HNS-a kako bi došli na moje mjesto, ali poručujem im da se to neće dogoditi. Baš naprotiv, u bližoj budućnosti promijenit ćemo i suce i sudačku komisiju, a oni koji misle da ću se ja maknuti i koji nas provociraju na takav način da bi oslabili Rijeku, moraju znati da mogu samo sanjati da će se to dogoditi", kazao je i nastavio.

"Poručujem svima da ću ostati u Savezu, da ćemo raditi korjenite promjene u idućih 15-ak dana. Sudačka komisija neće postojati ovakva kakva je, a nadam se da je ova uloga u VAR sobi bila zadnja za Gorana Gabrila", poručio je Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu smo za komentar nazvali predsjednik sudačke komisije Antu Kulušića koji nam je rekao da se trenutno nalazi u inozemstvu i da će se oglasiti o cijeloj toj situaciji.

Image

Ante Kulušić

"Sve ćemo komentirati", rekao nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se nakon ovog pitaju što se to događa u hrvatskom nogometu. Prošlog tjedna Dinamo je napao HNS, a sada se i Mišković obrušio na Savez. Hajduk pak godinama ratuje s HNS-om. Tek se nedavno malo primirila situacija kada se Lukša Jakobušić sastao s Davorom Šukerom. U međuvremenu je i Osijekov utjecaj postao sve veći....

Prema svemu tomu može se naslutiti da su u HNS-u napeti. Što se događa iza kulisa je tajna. Možda nekakvo preslagivanja za izbore ili slično, uskoro ćemo doznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo