ŠTO SE KRIJE IZA RUŽNOG PRIZORA O KOJEM BRUJI SVIJET? / Mračna pozadina priče koja je natjerala lidera Arsenala da baci dres i psuje navijače

Image
Foto: Profimedia

Svaka priča ima dvije strane, pa tako i ova

28.10.2019.
8:51
Profimedia
VOYO logo

Znate onaj osjećaj kada dugo potiskujete sve osjećaje, a netko vas stalno bombardira kritikama, negativom i uvredama. Znate vjerojatno, većini se to kad-tad dogodi, a sada se dogodilo i kapetanu Arsenala, švicarskom kosovaru Granitu Xhaki. Ovaj zahvalni veznjak u potpunosti je puknuo na utakmici Arsenala i Crystal Palacea (2:2), kada su mu navijači žestoko zviždali pri izlasku s terena u trenucima kada ga je Unai Emery mijenjao. Xhaka je tada prvo sarkastično pozivao navijače na još burniju reakciju, a onda je napravio ono što se ne radi. Skinuo je i bacio dres Arseala. Ponavljamo, Xhaka je kapetan, znači lider momčadi, a dres, koji je navijačima svetinja, jednostavno se mora poštivati.

Zašto je bacio dres?

No, svaka priča ima dvije strane, pa tako i ova. Malo koga zapravo zanima zašto je Xhaka zaista bacio dres, odnosno zašto je tako žestoko napadnut uoči izlaska. Navijači Arsenala negoduju zbog Emeryjeva favoriziranja Xhake i dodjeljivanja kapetanske trake Švicarcu. Smatraju ga "premekanim" i nedostojnim ove dužnosti. Nedavno je bivši igrač Man. Uniteda i Juventusa, Patrice Evra napao Arsenal nazvaviši ih mentalno krhkim, a Xhaka je kao lider tu istupio i poručio: "Prestanimo više pričati o tim sr*njima poput mentalne snage". Osjetilo se već kako kipi u Xhaki i kako će vjerojatno uskoro puknuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači mu se izruguju na društvenim mrežama, zapravo, i njega i Emeryja koji ga uporno forsira, iako možda ne bi trebao s obzirom na to da Granit i nije u nekoj formi niti mu, doista, pristaje uloga kapetana. Navijači Arsenala nikako ne mogu prihvatiti da je Xhaka kapetan jer ga ne smatraju sposobnim voditi momčad i zbog toga mu svakodnevno pišu degutantne poruke i prijete njemu pa čak i njegovoj trudnoj supruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je krenulo zviždanje na prošloj utakmici, Xhaka je puknuo i uzvratio provokacijom na provokaciju te je onda još bacio dres, ali tek je onda krenula lavina. Emery je pokušao nakon utakmice napraviti kontrolu štete, ali uzalud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogrešno je postupio, ali u svlačionici ćemo razgovarati o toj situaciji. Pogriješio je, nije u pravu oko ove situacije", rekao je Unai Emery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno potpaljivanje

Međutim, reakcije su već preplavile društvene mreže. Prije nekoliko dana Emmanuel Petit, legenda Arsenala, na neki je način dodatno "nabrijao" navijače da krenu govoriti kontra Xhake. "Koja je to Xhakina kvaliteta? Zašto je on kapetan, a uopće nema crtu lidera. Zamislite Patricka Vieiru na utakmici, pa on bi urlao na igrače", rekao je Petit, a navijači kao da su čekali dodatni poticaj da napadnu Xhaku.

Twitter je, dakako, gorio nakon incidenta, mogli bismo do sutra izdvajati sve negativne reakcije, ali glavno je pitanje hoće li nakon svega ovog ostati kapetan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo