ŠTO SE DOGODILO S JEDNIM OD NAJVEĆIH DINAMOVIH TALENATA? / Tražili ga Bayern i Man. United, a sada ga je otpustio trećeligaš

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U HNL-u se praktički nije stigao niti dokazati, ali svejedno su ga tražili velikani poput Bayerna i Manchester Uniteda

7.7.2020.
8:35
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Još kao klinac od tek 14 godina slovio je za najvećeg talenta svoje generacije, a za prvu momčad Dinama je debitirao sa samo 16 godina i tri mjeseca i mnogi su ga već proglasili novom "plavom devetkom". No, gdje je danas i što se događa s napadačem Franom Brodićem?

U HNL-u se praktički nije stigao niti dokazati, ali svejedno su ga, kako se pisalo, tražili velikani poput Bayerna i Manchester Uniteda, a onda je kao 17-godišnjak otišao u Club Brugge, kod tadašnjeg trenera Ivana Leke, međutim taj se transfer pokazao potpuno promašenim. U Belgiji se baš nije proslavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada zapravo nije dobio priliku u prvoj ekipi i klub ga je brzo poslao na posudbe u Antwerpen pa u Roeselare, ali tamo je sve skupa odigrao pet utakmica i tek je jednom zabio. Kasnije su ga poslali na posudbu u Cataniju, gdje je ipak bilo za nijansu bolje. Za njih je uspio zabiti tri gola i asistirati dva puta pa su ga ovi odlučili prošloga ljeta otkupiti za sto tisuća eura.

Image

08.06.2013., Zagreb - Nogometni memorijalni turnir Mladen Ramljakm GNK Dinamo - Aarhus GF. Fran Broic Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Opet bez kluba

Nažalost, Catanija ga je vrlo brzo otpustila jer se nije uspio nametnuti. Neko vrijeme bio je bez kluba, ponuđen je Rijeci, ali ovi su to glatko odbili, a onda ga je, samo nakratko, dovela Reggianu, još jedan talijanski trećeligaš. No, oni su mu prije tjedan dana raskinuli ugovor i 23-godišnji napadač opet nema klub. Nisu imali niti valjanog razloga jer ovaj je odigrao 10 utakmica i pritom nije zabio niti jedan gol, a realno nije imao niti kada jer je u tih 10 utakmica odigrao svega 71 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će sada biti s Brodićem, to je teško reći, ali možda mu netko iz HNL-a pruži priliku, Dinamo i ekipa iz gornjeg doma ljestvice teško, ali netko iz donjeg doma mogao bi se javiti, ipak je ovdje riječ o nekada velikom talentu hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo